Ανασκόπηση των σημαντικότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 19 – 25 Σεπτεμβρίου

Προετοιμαστείτε έγκαιρα για τις δημοτικές εκλογές. Οδηγός προσφορά του myota.gr. Στον αέρα το πρώτο webinar.

Την εβδομάδα που μας πέρασε εκδόθηκε ΚΥΑ τροποποίηση για την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2023.
Όπως είχαμε και εγκύκλιο για την διαδικασία ψηφιακής υποβολής των σχεδίων των προϋπολογισμών.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, στο συνέδριο Green Mobility.

Μονιμοποίηση προσωπικού φυσικών καταστροφών εξήγγειλε στην βουλή o Υπ.Ες. κ Βορίδης αναφέροντας ότι εφόσον οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν τακτικές ανάγκες, οι θέσεις αυτές θα πρέπει να ενταχθούν στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

H Yπηρεσια Πόθεν Εσχες ενημερώσε ότι η ετήσια Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) 2022, στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2021, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή τους κατά την 31- 12-2021, υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ήτοι από 31-08-2022 έως και 30-11-2022.

Ανακοινώθηκε ότι δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση της ηλεκτρονικής εφαρμογής Απογραφή – Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου του Υπουργείου Εσωτερικών».

Εγκύκλιος με την οποία παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη λογιστική αποτύπωση των οικονομικών γεγονότων που απορρέουν από την εκτέλεση των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί από φορείς του υποτομέα των ΟΤΑ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) για τη χρηματοδότηση των ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, εξέδψσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είχαμε και ανακοίνωση – αντίδραση των εργαζομένων στην μετατροπή των Λαϊκών Αγορών σε ΝΠΔΔ.

Όπως ανακοινωσε ο Υπ. Ες κ. Βορίδης: Πλήρης θα είναι η κάλυψη των Δήμων σε μηχανικούς. Από το σύνολο των θέσεων που θα τεθούν για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου εντάσσονται, μεταξύ άλλων, και 351 μηχανικοί εκ των οποίων οι 156 θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων ενώ οι υπόλοιποι 195 θα κατευθυνθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ανακοινώθηκε η συγκρότηση Δικτύου Πράσινων αυτοδιοικητικών.

Εκδόθηκε και Εγχειρίδιο Πράσινης Συμφωνίας για Δήμους και Περιφέρειες.

Και τέλος εκδόθηκε και 2η Πρόσκληση για τις Συμβάσεις Στρατηγικής Σημασίας.