Ξεκίνησαν από τον Δήμο Λεβαδέων τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Τομέας αιχμής εδώ και πολλά χρόνια αλλά πολύ περισσότερο τα επόμενα η Τρίτη Ηλικία για τους Δήμους. Και η απογραφή του 2021 έδειξε ότι η Ελλάδα είναι από τις ποιο γερασμένες χώρες του κόσμου και συνεχίζει αν γερνάει με τους ποιο μεγάλους ρυθμούς. Και είναι οι δήμοι που θα κληθούν πρώτοι απ΄όλους τους θεσμούς να καλύψει τις ανάγκες και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που θα παρουσιαστεί έντονο και στις γειτονιές.

Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων λοιπόν αύριο 1 Οκτωβρίου και ο Δήμος Λεβαεδέων ήταν από του πρώτους δήμους που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνίες επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο σεβασμός προς τους ηλικιωμένους δεν αποτελεί υποχρέωση αλλά δείγμα πολιτισμού. Είναι μια αυτονόητη αναγνώριση όλων όσων μας έχουν προσφέρει ξεκινώντας από την ύπαρξή μας μέχρι της θέσης που βρισκόμαστε σήμερα και της ελευθερίας που βιώνουμε. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς οφείλουμε να τους ενθαρρύνουμε να παραμένουν ενεργοί, να μεταδίδουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους και να συνεχίζουν την πολύτιμη προσφορά τους στην κοινωνία και την οικογένεια όπως εκείνοι επιθυμούν.
Ο Δήμος Λεβαδέων ενισχύοντας τις αντίστοιχες Κοινωνικές Δομές, το ΚΑΠΗ, και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει καθημερινά υπηρεσίες φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικοποίησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, δηλώνει ότι οφείλουμε να στηρίζουμε τους ηλικιωμένους και να διεκδικούμε μαζί τους βελτιωμένες υπηρεσίες υγείας, περίθαλψης καθώς και καλύτερες συντάξεις ώστε να παραμένουν υγιείς με έντονο το αίσθημα της ασφάλειας.