Την συμμετοχή της στην Γενική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδανε καμιά αύξηση στο μισθό τους αλλά αντίθετα είχανε και περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%.
Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 2017 για την μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο και αυτά είναι μόνο λίγα από τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που τους στέρησαν την αξιοπρεπή αξιοπρέπεια και μια ζωή με όνειρα.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Τώρα την που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την δήθεν έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια όχι μόνο δεν προβλέπεται καμιά αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 1 Ιανουαρίου 2023, αλλά ο πληθωρισμός που έχει ξεπεράσει το 11% και η ακρίβεια εξανεμίζουν ότι από το εισόδημα μας έχει απομείνει.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις τους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1 Ιανουαρίου 2023 συνεπάγεται αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000 € το χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 €, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 € μέχρι 20.000 € θα πάρουν αύξηση από 1,83 € το μήνα μέχρι 14,66.

Η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους δημόσιους υπαλλήλους και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία.
Ταυτόχρονα στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, που τα τρία τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την στοχευμένη απαξίωση ολόκληρων κλάδων όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γι’ αυτό απέναντι σε αυτούς τους μας στοχοποιούν δεν απολογούμαστε.
Γιατί είμαστε εδώ παρόντες όπως οφείλουμε για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που το μόνο που του ενδιαφέρον είναι να άλωση και να εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες του δημόσιου τομέα αποσκοπώντας στο εύκολο και μεγάλο κέρδος.

Συνάδελφοι η σημερινή κυβέρνηση τα τρία τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενη την πανδημία όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην απεργία.
Με το νόμο 4808/2021 το γνωστό νόμο Χατζηδάκη κατάργησε ένα εμβληματικό νόμο, το νόμο 1264/1982 τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του νόμου 4808/2021 όλες οι απεργίες από το Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα κηρύχθηκαν απ’ το δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές.

Υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα από τη μεταπολίτευση και μετά.

Την ίδια στιγμή εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντιδράσεις την πολιτική τους.

Στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε ΜΑΤ και χημικά.

Γι’ αυτό η κατάργηση του νόμου Χατζιδάκη και η επαναφορά του νόμου 1264/1982 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης.

Η Γενική Απεργία της Τετάρτης 9, Νοεμβρίου 2022 που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και τον Δημόσιο Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σ’ αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω το 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας και τη σύνταξη μας.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί «φτάνει πια»! Την κρίση, δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες