Ανασκόπηση των κυριότερων ειδήσεων για την Αυτοδιοίκηση της εβδομάδας 26 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε εκδόθηκε πρόσκληση προς τις δημόσιες οργανώσεις και ΟΤΑ από την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών για υποβολή καινοτομιών στην πλατφόρμα καινοτομίας δημοσίου τομέα www.innovation.gov.gr.

Δόθηκαν και διευκρινήσεις από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εφαρμογή των άρθρων 152 έως και 154 του ν. 4938/2022 (Α’109) σχετικά με την αναθεώρηση τιμών και την επιμήκυνση των συμβάσεων.

Κατανεμήθηκαν και 19,2 εκατομμύρια από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση των απλήρωτων υποχρεώσεων των Δήμων και των Περιφερειών.

Εγινε και η συνάντηση με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών για τις οικονομικές ενισχύσεις των δήμων σε σχέση με το ενεργειακό κόστος.

Βγήκε η συμπληρωματική δόση θέρμανσης για τα σχολεία ύψους 14 εκατομμύρια.

Εγκρίθηκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το URBACT IV

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης ανακοίνωσε 17.942 προσλήψεις τακτικού προσωπικού το 2023.

Δόθηκε και παράταση στην παραχώρηση χώρων για τραπεζοκαθίσματα.

Βγήκε και η απόφαση Πέτσα για τα συμπληρωματικά 50 εκατομμύρια από τους ΚΑΠ για το ενεργειακό κόστος των Δήμων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε ενημέρωση ότι κατόπιν της 13Κ/2021 προκήρυξης του ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 4 του ν.4765/2021, οι υπηρεσίες μπορούν να προβούν άμεσα στην πρόσληψη υποψηφίων από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης.

Ο Υπ. Εσωτερικών κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση και έτσι θα εκδίδεται μία πρόσκληση η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Τέλος την εβδομάδα που μας πέρασε η Ε.Ε. εξέδωσε Οδηγό ευαισθητοποίησης για το κλίμα.