Συνεδρίαση Περιφερειακού Αττικής την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 5-10-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:
https://bit.ly/3SJbXZH
Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://bit.ly/3268AYf

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου για τη δίκη αναφορικά με τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017, την έφεση και την πορεία της νέας δίκης.
  2. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κ.κ. Χρ. Καραμάνου, Σπ. Αγγέλη, Β. Βερελή, Α. Κατρανίδου, Αικ. Λογοθέτη, Γ. Μπαλάφα, αναφορικά με τη δημοπράτηση του Δημόσιου Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο και γενικότερα την πορεία του έργου στο Φαληρικό Όρμο.
  3. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Δύναμη Ζωής” κ. Π. Παππά αναφορικά με την αντικατάσταση του εκπροσώπου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Γεωργόπουλου, κατόπιν παραίτησής του, στο Διοικητικό Συμβούλιο της«Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας» με δ.τ. «ELEUSIS 2023».
  4. Απαλλαγή από το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλοςτων παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα.
    (Συνεισηγητέςο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Μελάς)
  5. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης απονομής βραβείου σε μαθητή του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)
  6. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την συμμετοχή πέντε (5) υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στο 15ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί από 4-11-2022 έως 6-11-2022, στην Αθήνα.
    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη)
  7. 2η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 143/2021 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ως προς την έκθεση «SialMiddle East» και την αντικατάσταση της με τη Διεθνή Έκθεση AbuDhabi International FoodΕxhibition (ADIFE).
    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)
  8. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για το πρόγραμμα δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2023.
    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)
  9. Καθορισμός τέλους δραστηριοποίησης πλανοδίου εμπορίου.
    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Μελάς)
  10. Απόφαση για άδεια μερικής κατάληψης οδοστρώματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) στο Δήμο Καλλιθέας, για τη διεξαγωγή του Αγώνα δρόμου 6o KallitheaHalf Marathon 2022, στις 15 Οκτωβρίου 2022.
    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)
  11. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στον κόμβο Λ. Κηφισού – Λ.Αθηνών, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών της Σύμβασης παροχής Υπηρεσιών: «Προμήθεια & Εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Τεχνολογίας LED για τον Φωτισμό και την Ανάδειξη Γεφυρών του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Αττικής».
    (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)
  12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αφορά το έργο «Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής Διαφόρων Ειδών» στη θέση Μελίσσια ή Ρουπάκι (εκτός σχεδίου) του Δήμου Ασπροπύργου Ν. Αττικής.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Αιγάλεω «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» (ΠΕΤ: 2110640626).
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νοτίου Τμήματος Ν. Κυθήρων» του Δήμου Κυθήρων.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  15. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: νεωλκείο – καρνάγιο,ιδιοκτησίας Παναγιώτη Θ. Μπελέση,στην περιοχή Παλαιό Λιμάνι Σπετσών (Θ.Ν.3) του Δήμου Σπετσών, στην Περιφέρεια Αττικής.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, για τη λειτουργία νεωλκείου (καρνάγιου), ιδιοκτησίας Παντελή Κοράκη του Κωνσταντίνου, που χωροθετείται εντός Χερσαίας Ζώνης Παλιού Λιμένα Σπετσών (Μπάλτιζα).
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: νεωλκείο – καρνάγιο,ιδιοκτησίας Ευαγγελίας Β. Δελημήτρου, στην περιοχή Παλαιό Λιμάνι Σπετσών (Θ.Ν.5) του Δήμου Σπετσών, στην Περιφέρεια Αττικής.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ασωπού Ποταμού» της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  19. Γνωμοδότησηεπί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)για τη λειτουργία του υφιστάμενου Κέντρου Θαλασσοθεραπείας “DIVANI THALASSO”, το οποίο βρίσκεται στην εντός σχεδίου περιοχή «Καβούρι», Δήμου Βάρης Βουλιαγμένης, Περιφέρειας Αττικής, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΒΕΛ Α.Ε.
    (Εισηγητήςο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ