RECYCOM: To Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα

Η RECYCOM ιδρύθηκε το 2012 και είναι η η πρώτη ελληνική επιχείρηση η οποία εφαρμόζει με οργανωμένο και επαγγελματικό τρόπο ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.
Όραμα της εταιρείας είναι η ίδρυση και ανάπτυξη στην Ελλάδα ενός σύγχρονου κέντρου ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων συμβάλλοντας έτσι στην ελληνική οικονομία, με την επένδυση νέων κεφαλαίων και με τη δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας.
Ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης της RECYCOM, προσδιορίζεται στη συλλογή, μεταφορά, διαχείριση και εξαγωγή των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Η RECYCOM διαθέτει όλες τις απαραίτητες από τον νόμο άδειες για τη συλλογή – μεταφορά και διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης – υπόδησης καθώς και εργαστηρίου. Επίσης, αποτελεί εγγεγραμμένο μέλος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) υποβάλλοντας κάθε χρόνο τις σχετικές αιτήσεις. Όντας η ίδια πιστοποιημένη με βάση τα πρότυπα ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015, δίδει έμφαση στην αναγνώριση, την εφαρμογή, τη διαχείριση και την συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών της, εγγυώνται την ορθή λειτουργεία του προγράμματος.

Στα πλαίσια της ραγδαίας και συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας ανακοινώνονται νέα σημεία τοποθέτησης των κάδων της στους εξής δήμους:

Δήμος Δάφνης – Υμηττού

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση Μοβ κάδων στο Δήμος Δάφνης – Υμηττού, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 20 κάδους.
Oι κάτοικοι του Δήμου, μπορούν να επισκεφθούν τoυς κάδους & να τοποθετήσουν μέσα σε μια σακούλα τα ενδύματα και υποδήματα που δεν χρειάζονται πλέον.

Μετά από μικρή διαλογή τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Σε ποιά σημεία μπορώ να βρώ τους κάδους της Recycom: https://bitNDsP στο Δήμο Δάφνης- Υμηττού.

Δήμος Ιωαννιτών

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση Mοβ κάδων στο Δήμος Ιωαννιτών – Municipality Of Ioannina, φτάνοντας συνολικά τους 76 Κάδους.
Πλέον, μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου να βρούνε σε ακόμη περισσότερα σημεία τους κάδους και να ανακυκλώνουν τα ενδύματα & υποδήματα που δεν χρειάζονται!

Σε ποιά σημεία μπορώ να βρώ τους κάδους της Recycom: https://bit.ly/3KwtDF3

Η RECYCOM αντιμετωπίζει τα ζητήματα ανακύκλωσης με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της. Σε συνεργασία με τους πολίτες, παραγωγικούς φορείς, φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και Δημόσιους Οργανισμούς, ανακτά τα είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και τις χωματερές και τα επαναθέτει σε κυκλοφορία με ένα σύγχρονο τρόπο. Τοποθετώντας ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων κόκκινου και μοβ χρώματος, σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα, καλλιεργεί τη σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης και προσκαλεί καθέναν να πάψει να αδιαφορεί.
Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούνται πόροι και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος. Με την ανακύκλωση ρούχων που προτείνονται και με σωστή διαχείριση, καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%. Το υπόλοιπο ποσοστό δωρίζεται, σε ευπαθείς ομάδες, και εξάγεται στα κέντρα ανακύκλωσης με σκοπό την εκ νέου χρήσης του. Παράλληλα, παρέχονται σε συνεργαζόμενους φορείς δωροεπιταγές μηνιαίως για την αγορά τροφίμων και άλλων υλικών με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών των ευπαθών ομάδων.


Τι γίνονται τα ρούχα
 Μετά από μικρή διαλογή, τα άριστα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν, στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
 Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ φυσικές καταστροφές).
 Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κτλ.
Οι προσδοκώμενοι στόχοι :
 Προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της εκ νέου χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, με την παροχή βοήθεια στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της χώρας διαθέτοντας μέρος των άριστα ποιοτικά ενδυμάτων.
 Καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για αντιμετώπιση της απειλής των κλιματικών αλλαγών.
 Ανάδειξη της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο άμεσο περιβάλλον και γενικότερα στο σύγχρονο κόσμο, αποτελώντας το παράδειγμα των μελλοντικών υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών της κοινωνίας.
 Συμβολή στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος, και στην βοήθεια εξοικονόμησης πόρων.
 Προώθηση των αναγκαίων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δράσεων ανακύκλωσης.

Ήδη το πρόγραμμα ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων έχει αγκαλιαστεί με θέρμη και εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε διάφορους Δήμους & επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Ενδεικτική αναφορά συνεργαζόμενων δήμων :

ü  Δήμος Αγίας Βαρβάρας

ü  Δήμος Αγίας Παρασκευής

ü  Δήμος Αγίου Δημητρίου

ü  Δήμος Αγίου Νικολάου

ü  Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού

ü  Δήμος Αθηναίων

ü  Δήμος Αιγάλεω

ü  Δήμος Αλίμου

ü  Δήμος Αλοννήσου

ü  Δήμος Αμαρουσίου

ü  Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

ü  Δήμος Αντιπάρου

ü  Δήμος Αποκορώνου 

ü  Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού

ü  Δήμος Αχαρνών

ü  Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

ü  Δήμος Βύρωνα

ü  Δήμος Γαλατσίου

ü  Δήμος Γλυφάδας

ü  Δήμος Δάφνης – Υμμητού

ü  Δήμος Διονύσου

ü  Δήμος Δυτικής Μάνης 

ü  Δήμος Ζηρού

ü  Δήμος Ζίτσας

ü  Δήμος Ζωγράφου

ü  Δήμος Ηλιούπολης

ü  Δήμος Ηρακλείου Αττικής

ü  Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

ü  Δήμος Θέρμου

ü  Δήμος Ιεράπετρας

ü  Δήμος Ιωαννιτών

ü  Δήμος Καισαριανής

ü  Δήμος Καλλιθέας

ü  Δήμος Καλαμάτας

ü  Δήμος Κηφισιάς

ü  Δήμος Κορινθίων

ü  Δήμος Κορυδαλλού

ü  Δήμος Κρωπίας 

ü  Δήμος Κύθνου

ü  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ü  Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

ü  Δήμος Μαραθώνος

ü  Δήμος Μαλεβιζίου

ü  Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

ü  Δήμος Μεσσήνης

ü  Δήμος Μονεμβασίας

ü  Δήμος Μοσχάτου -Ταύρου

ü  Δήμος Μυκόνου

ü  Δήμος Ναυπακτίας

ü  Δήμος Νέας Ιωνίας

ü  Δήμος Νέας Σμύρνης

ü  Δήμος Παιανίας

ü  Δήμος Παλλήνης

ü  Δήμος Παλαιού Φαλήρου

ü  Δήμος Παπάγου – Χολαργού 

ü  Δήμος Πάρου

ü  Δήμος Πειραιά

ü  Δήμος Πεντέλης 

ü  Δήμος Πετρούπολης

ü  Δήμος Περιστερίου

ü  Δήμος Πλατανιά

ü  Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

ü  Δήμος Ρεθύμνης

ü  Δήμος Σκιάθου 

ü  Δήμος Σουλίου

ü  Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας 

ü  Δήμος Σπετσών

ü  Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

ü  Δήμος Τήνου

ü  Δήμος Τανάγρας

ü  Δήμος Φιλοθέης -Ψυχικού

ü  Δήμος Φολεγάνδρου

ü  Δήμος Χαλανδρίου

ü  Δήμος Χαϊδαρίου

ü  Δήμος Χανίων

ü  Δήμος Χερσονήσου 

ü  Δήμος Ωρωπού