Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 10-16 Οκτωβρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε εξηγήσεις αναφορικά με το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Βγήκε και εγκύκλιος καθώς την 24η Οκτωβρίου 2022, θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη Χώρα, η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχει και απόφαση για τον σημαιοστολισμό.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε επίσης και το 18ο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε και σημείωμα για την εκκίνηση του Β΄ κύκλου Κινητικότητας έτους 2022.

Εκδόθηκε και ΦΕΚ για το Μητρώο Φορέων διαχείρισης αστέγων.

Βγήκε και η απόφαση για την Λειτουργία Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων.

Δημοσιεύθηκε o αναμορφωμένος Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ξεκίνησε και διαβούλευση για την τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Μετά από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, αποσύρθηκε από θέμα συζήτησης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε και Απεργία-Αποχή διαρκείας όλων των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π. της χώρας από κάθε διαδικασία η οποία σχετίζεται με την πιστοποίηση αναπηρίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και την EURegionWeek την Εβδομάδα των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης με πολλά σημαντικά ψηφίσματα αλλά και πολύ χρήσιμα workshops
Oι Περιφέρειες και οι Δήμοι δήλωσαν ότι θα γράψουν το επόμενο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.

Όμως οι ευρωπαίοι αυτοδιοικητικοί διεκδικούν και βιώσιμες και προσβάσιμες μεταφορές για την υγεία των πολιτών και το Περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε και η Ετήσια έκθεση της κατάστασης των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.

Όπως δημοσιεύθηκε πολύ σημαντικός και λόγω προεκλογικού χρόνου ο Ευρωπαϊκός Οδηγός διευθέτησης της στάθμευσης Park4SUMP που μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο τεκμηρίωσης για την κατάρτιση των προγραμμάτων.

Τέλος ανακοινώθηκε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας.