1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την Helix Action Theatre διοργανώνουν στο Ναύπλιο το 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με τίτλο “Όλη η πόλη μια σκηνή”.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Πλατεία Τριών Ναύαρχων με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης όπου την παρακολούθησε πλήθος κόσμου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Η Helix Action Theatre αποτελεί πρωτοπόρο και μοναδικό οργανισμό για τα ελληνικά δεδομένα ως μια σύγχρονη και πρωτότυπη μορφή θεατρικής έκφρασης. Πρωταρχικός σκοπός η προώθηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πολιτισμού μέσω του θεάτρου δρόμου και του θεάματος σε δημόσιο χώρο.

Το Θέατρο Δρόμου χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυμορφία και στοχεύει στην ανάδειξη του δημόσιου χώρου σε χώρο έκφρασης και επικοινωνίας του καλλιτεχνικού έργου με το ευρύ κοινό.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν θεατρικές ομάδες, περφόρμερς και φοιτητές από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ θα περιλαμβάνει δράσεις από όλες τις μορφές τέχνης. Θέατρο Δρόμου, Χοροθέατρο, Παιδικό Θέατρο, Κλόουν, Ζογκλέρ, Ακροβάτες, Happening, μουσικές μπάντες και εικαστικές δράσεις, πάντα με αφετηρία το δημόσιο χώρο.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, πρωτότυπες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης που αξιοποιούν το δημόσιο χώρο ως τόπο συνάντησης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό επιτυγχάνοντας παράλληλα τη μεταμόρφωση της πόλης του Ναυπλίου σε μια τεράστια θεατρική σκηνή που προβάλει με μοναδικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό πλούτο του τόπου. Δίνει έτσι μια νέα δυναμική στο Δήμο Ναυπλιέων δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο δράσεων και ένα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού τονώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Ναυπλίου και δημιουργώντας έναν επιπλέον πόλο τουριστικής έλξης.