Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 16-22 Οκτωβρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε βγήκε 10η δόση ΚΑΠ 115 εκατομμύρια ευρώ.

Ψηφίστηκε νέος νόμος για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, με πολλές διατάξεις που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκδόθηκε και συνοπτικός Οδηγός για την ευζωϊα των Ζώων.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας ανακοίνωσε και ειδικός χώρος 2,5 GW για τις Ενεργειακές Κοινότητες.

Ανακοινώθηκε από τον κ. Πιερρακάκη και νέα αύξηση στις 665 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Πραγματοποιήθηκε και διαδικτυακή συνάντηση με θέμα το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, με τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, των Επιτροπών της ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ.

Πήραν και νέα παράταση σα ΣΦΗΟ.

Επεκτάθηκε και σε άλλους δήμους το πολύ σημαντικό πρόγραμμα «3η e-λικία».

Πήραν παράταση προθεσμίας κα τα Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.): έως και 30/12/2022.

Βγήκε και κατανομή 34.008.720,00 € για την μισθοδοσία προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Δόθηκαν και διευκρινήσεις για την μοριοδότηση των voucher από την ΕΕΤΑΑ.

Συμμετέχοντας στην διαβούλευση, το Δυτικό Μέτωπο σχολιάζει την τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πολύ στοχευμένη παρέμβαση, με σκοπό την επιβολή της καύσης, ως βασικής μεθόδου διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.

Προτεραιότητα της ΚΕΔΕ η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου μετά την συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπροσώπους εργαζομένων του προγράμματος.

Με αφορμή ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει ότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε επίσης τις Υπηρεσίες Digital Marketing που προσφέρει το myota.gr για τις δημοτικές εκλογές.