Βραβεία MOBILITYACTIONs

Χάρη στις εκατοντάδες εγγεγραφές MOBILITYACTIONs, η εκστρατεία EUROPEANMOBILITYWEEK υπήρξε μάρτυρας καινοτόμων πρωτοβουλιών από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις και σχολεία που βελτιώνουν τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και κατευθύνουν την Ευρώπη προς ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον. Για να ανταμείψει αυτές τις σημαντικές προσπάθειες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέσπισε το Βραβείο MOBILITYACTION.

Οργανισμοί με εγκεκριμένη MOBILITYACTION είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου. Μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία βράβευσης και αίτησης, εδώ.


Υποβάλετε αίτηση για το βραβείο EUROPEANMOBILITYWEEK

Το βραβείο EUROPEANMOBILITYWEEK τιμά τις τοπικές αρχές που έχουν διαπρέψει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα κατά τη διάρκεια της κύριας εβδομάδας εκδηλώσεων, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το βραβείο σχετίζεται άμεσα με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών αρχών στην εκστρατεία, η οποία περιλαμβάνει (1) την οργάνωση δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται στη βιώσιμη κινητικότητα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, (2) την εφαρμογή ενός ή περισσότερων μέτρων μόνιμων μεταφορών και (3) την Ημέρα χωρίς Ι.Χ..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο και για αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου, κάντε κλικ εδώ.

Μειώστε την κατανάλωση καυσίμου και δημιουργήστε καλύτερες συνδέσεις μεταφορών με τις τακτικές Ημέρες Χωρίς Αυτοκίνητο

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και της ανάγκης να μειωθεί δραστικά η εξάρτηση της Ευρώπης από τα (ρωσικά) ορυκτά καύσιμα, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να συντονιστεί μια μηνιαία ή εβδομαδιαία ημέρα χωρίς αυτοκίνητα. Η εκστρατεία Clean Cities εκτιμά ότι μια εβδομαδιαία ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα μπορούσε να μειώσει την ετήσια κατανάλωση πετρελαίου στην Ευρώπη από τις αστικές μεταφορές κατά 3 – 5%. 1.191 δήμοι διοργάνωσαν μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της κύριας εβδομάδας εκδηλώσεων της EUROPEANMOBILITYWEEK το 2022 και έτσι ενθαρρύνεται θερμά η διοργάνωση πιο τακτικών ημερών ή Σαββατοκύριακων χωρίς αυτοκίνητο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μάθετε περισσότερα για τον αντίκτυπο των ημερών χωρίς αυτοκίνητο εδώ και εάν είστε τοπική αρχή που θέλει να οργανώσει την πρώτη σας ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, ρίξτε μια ματιά στο infographic: «Πώς να οργανώσετε μια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σε 10 βήματα».