Σεμινάρια «ψηφιακού εγγραμματισμού» στο Μοσχάτο

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού», διοργανώνουν κύκλους δωρεάν σεμιναρίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικους πολίτες, σε γονείς και κηδεμόνες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, σε επιχειρηματίες και μέλη συλλόγων της πόλης μας.

Tα σεμινάρια του «Ψηφιακού Εγγραμματισμού» θα υλοποιούνται κάθε Τρίτη, από τις 8 Νοεμβρίου και για 5 εβδομάδες. To πρόγραμμα και η θεματική των σεμιναρίων έχουν ως εξής:

8/11/22: α. Βασικές δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου και β. Διαδικτυακές απάτες, προστασία ψηφιακών συσκευών, προστασία προσωπικών δεδομένων
15/11/22: Αξιοποίηση ηλεκτρονικών ψηφιακών υπηρεσιών
22/11/22: α. εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (e-banking) και β. εκτέλεση ηλεκτρονικών αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
29/11/22: α. ψυχική υγεία, εθισμός στο διαδίκτυο και β. ιατρικές πληροφορίες στο διαδίκτυο και κίνδυνοι
6/12/22: Ικανότητα αναζήτησης, διαχείρισης οργάνωσης και αρχειοθέτησης πληροφοριών
Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν δια ζώσης και θα γίνουν στους εξής χώρους, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

17.00-18.00 στο π. Δημαρχείο στον Ταύρο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Πειραιώς και Επταλόφου
19.00-20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή είτε για το σύνολο των 5 κύκλων των σεμιναρίων, είτε για αυτόνομες ενότητες που τους ενδιαφέρουν, στέλνοντας email στο: [email protected], με τα εξής στοιχεία: Το ονοματεπώνυμό τους, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, τον τόπο κατοικίας τους και αν ενδιαφέρονται για όλες τις ενότητες των σεμιναρίων ή θέλουν να γραφτούν σε μεμονωμένα σεμινάρια. Επίσης, πρέπει να δηλώσουν αν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια στον Ταύρο ή στο Μοσχάτο. Εναλλακτικά μπορούν να καλέσουν και στο 2132019684 καθημερινές από τις 08.00 έως τις 14.30.

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων αυτών δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα στις θεματικές που αναφέρθηκαν, ενώ με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη, λόγω των περιορισμένων όμως θέσεων θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες και ξεκινάμε την υλοποίηση ενός κύκλου σεμιναρίων που έχουν ως στόχο να διδάξουν τους συμπολίτες μας πώς μπορούν να ωφεληθούν από το διαδίκτυο αλλά και πώς μπορούν να προστατευτούν από τις παγίδες που κρύβει.

Οι συμμετέχοντες σε αυτά τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σεμινάρια θα μάθουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το Gov.gr για τις εκδόσεις πιστοποιητικών, εξουσιοδοτήσεων, για την άυλη συνταγογράφηση και μία σειρά άλλων ενεργειών που στόχο έχουν την απλούστευση των διαδικασιών τους με τις υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το e–banking με ασφάλεια για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αποφεύγοντας τα «κακώς κείμενα» του διαδικτύου. Είμαι σίγουρος ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας θα είναι μεγάλη, αφού η τεχνολογία και το διαδίκτυο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα στο σύγχρονο πολίτη».