Διακρατική συνάντηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων στο Δημαρχείο Ιλίου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου, η διακρατική συνάντηση με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου της Ουψάλας, στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου και άλλων Δήμων της Δυτικής Αθήνας, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων, εστίασαν στους τρόπους προσέγγισης των ίδιων και των οικογενειών τους και ανέλυσαν τις μεθόδους πρόληψης που εφαρμόζονται, ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το φαινόμενο που παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα.
Χαιρετίζοντας τις εργασίες, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε πως είναι η ώρα για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών για τους νέους και τις οικογένειες που το χρειάζονται. Και πρόσθεσε: «Στον Δήμο Ιλίου επενδύουμε διαχρονικά στην κοινωνική πολιτική, με δεκάδες προγράμματα και δράσεις, και αποδεδειγμένες καλές πρακτικές για την προστασία νέων, ευπαθών ομάδων και ευάλωτων πολιτών. Για τον λόγο αυτό, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες προτάσεις, συνεργασίες και ανταλλαγή πρακτικών που μας βοηθούν να επιτύχουμε τον στόχο μας».
Σημειώνεται, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο του «Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας» που αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).