«Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης», που αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, παρουσίασε σήμερα στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τη δράση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελο Δερετζή και τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Ομόνοια» Κώστα Καρυπίδη, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Οικονομικών και Προγραμματισμού Αθηνάς Αηδονά, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, της Προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Γερακίνας Μπισμπινά και του Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μήττα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των παραγωγών, επαγγελματιών και πωλητών λαϊκών αγορών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αρχίζει μια νέα δράση, για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και κυρίως των παιδιών. Ξεκινάμε από εδώ, από την καρδιά της Θεσσαλονίκης την Ξηροκρήνη και το επόμενο διάστημα ‘Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης’ θα φτάσει σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. ‘Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης’ είναι μια σημαντική προσπάθεια, που δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που το επιθυμούν να προμηθεύονται τρόφιμα από τους πάγκους της λαϊκής και να τα αφήνουν στον ‘Πάγκο της Αλληλεγγύης’ και εμείς με τη σειρά μας ως Περιφέρεια να τα διανέμουμε στα εξουσιοδοτημένα και εγκεκριμένα ιδρύματα, που στηρίζουν παιδιά και συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς και τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να σταθεί δίπλα στον άλλο στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάμε. Η αλληλεγγύη είναι απόλυτη προτεραιότητα στην πολιτική της Περιφέρειας και έτσι θα συνεχίσουμε ως διοίκηση και τα επόμενα χρόνια στηρίζοντας εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Κεντρικό μας μήνυμα είναι κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος, κανένας να μη μείνει πίσω».

Η κ. Δερμεντζοπούλου επισήμανε: «’Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης’ ξεκινά το ταξίδι του από την Ξηροκρήνη. Ήταν μια ιδέα και πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των λαϊκών αγορών και το Σωματείο ‘Ομόνοια’ και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που βλέπουμε από το πρωί να έχουν ανταποκριθεί άμεσα οι πολίτες και να έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές ποσότητες τροφίμων. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, σκέφτονται τον συνάνθρωπο και αφήνουν από μια σακούλα στον ‘Πάγκο της Αλληλεγγύης’, η οποία θα πάει στο τέλος της ημέρας σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Τα προϊόντα που συγκεντρώνονται σήμερα θα δοθούν στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παιδιών. Το μήνυμά μας είναι ότι συνεργαζόμαστε με όλους για το καλό όλων των πολιτών».

Ο κ. Δερετζής υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και λαϊκές αγορές, συνεργαζόμαστε ώστε να δώσουμε μια ανάσα σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια και την κρίση. Η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη είναι αναγκαία όσο ποτέ στις μέρες μας. Τα προϊόντα στον ‘Πάγκο της Αλληλεγγύης’ θα τα προσφέρουν τόσο οι πολίτες, όσο και όσοι δραστηριοποιούμαστε στις λαϊκές και θα πηγαίνουν σε όσους πολίτες τα έχουν πραγματικά ανάγκη και στα κοινωφελή ιδρύματα».

Ο ειδικά διαμορφωμένος «Πάγκος της Αλληλεγγύης» βρίσκεται σε χώρο εντός των λαϊκών αγορών και οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν τη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των συλλογικών οργάνων των λαϊκών αγορών, ώστε τρόφιμα και είδη λαϊκής να φτάσουν δωρεάν στους πιο ευάλωτους πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.