Στυλιανίδης: Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων

Απαντώντας στον προλαλήσαντα οικοδεσπότη Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ συμφώνησε ότι η επικάλυψη αρμοδιοτήτων είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα.

Αυτό που είναι λυμένο σε άλλες χώρες: το που αρχίζει η αρμοδιότητα του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείο για μια σειρά ζητημάτων όπως στα ρέματα π.χ. είναι ένα μείζον θέμα, είπε που πρέπει, το συντομότερο να ξεπεραστεί.
Είναι νομικό και όχι πολιτικό το πρόβλημα είπε και πρέπει να επικεντρωθούμε στην μεταρρύθμιση. Δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά πρέπει όλοι να κάνουμε την προσπάθεια να το λύσουμε.

Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής ιδρύθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, ανέφερε και το διεθνές ενδιαφέρον δείχνει ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσέγγιση από τον Πρωθυπουργό που
απαντά στα σύγχρονα προβλήματα και είναι συμπληρωματικό στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Εχουμε αποφασίσει είπε, ένα νέο δόγμα να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία των πόρων στην πρόληψη, την προετοιμασία και την ανθεκτικότητα με βασικό αποδέκτη και συνεργάτη του δήμους.
Με συνεχείς συναντήσεις καταφέραμε σημαντική όσμωση

Τέλος ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ύψους 130 εκατομμυρίων που διαμορφώνεται για τους Δήμους για οχήματα και εργαλεία που πρέπει όμως να γίνει μια καλή συνεννόηση για να γίνει σωστή κατανομή.

Παρακολουθήστε το Συνέδριο εδώ