Τράκας πρόεδρος ΠΟΕ ΟΤΑ: διεκδικείστε χρηματοδότηση και προσλήψεις για να ικανοποιήσετε τους πολίτες που σας κρίνουν

Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι είναι βασικός πυλώνας για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και στην οικονομική κρίση και στην κρίση του Covid, σημείωσε από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας.

Ανταπεξήλθαμε και στα Μνημόνια με μεγάλο τίμημα στους μισθούς και στην απαγόρευση των προσλήψεων είπε. Τα καταφέραμε να υπερασπιστούμε τους πολίτες.

Υπάρχει όμως μεγάλος προβληματισμός για την επόμενη μέρα και πως θα σταθούμε όρθιοι με την κεντρική εξουσία να μεταφέρει στους δήμους εκατοντάδες αρμοδιότητες. 

Ο κ. Τράκας απευθυνόμενος στους δημάρχους τόνισε ότι είναι αυτοί που υποδέχονται όλα τα προβλήματα των πολιτών και μαζί με τους εργαζόμενους καλούνται να τους εξυπηρετήσουν.

Πως θα γίνει όμως αυτό, αναρωτήθηκε, όταν έχουμε 13 χρόνια να γίνουν προσλήψεις και όταν 

η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους δημάρχους να κάνουν εφέσεις ακόμη και γι αυτούς που διεκδικούν μονιμοποίηση στα δικαστήρια με τεράστιο κόστος μετά από 17 χρόνια εργασίας;

«Δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις και στις απαιτήσεις των πολιτών, χωρίς προσωπικό» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ο κ. Τράκας αναφέρθηκε στους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων του ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, των σχολικών φυλάκων και τη καθαριότητα κλπ και αναφέρθηκε στην  σημαντική προκήρυξη που διεκδικούν και οι εργαζόμενοι για να ανταπεξέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις υποχρεώσεις της.

Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην μάχη που δίνουν για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι»  Αναφέρθηκε επίσης στους δημάρχους όπως τους κ.κ. Ανδρούτσου, Μπακογιάννη, Ιωακειμίδη και Κωνσταντέλλο που σήκωσαν ανάστημα και υποστηρίζουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα δικαστήρια και τόνισε ότι είναι οι δήμαρχοι που αποφασίζουν τελικά για το τι θα κάνουν. 

Επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις με τις μεθοδεύσεις τους προσπαθούν να καταργήσουν το αυτοδιοίκητο και να δώσουν τις δουλειές στους εργολάβους που προσωρινά προσφέρουν φθηνές υπηρεσίες για να δημιουργήσουν ασφυκτικές προϋποθέσεις αύξησης του κόστους στη συνέχεια.

Ο κ. Τράκας αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί από απόψεως προσωπικού και στις Περιφέρειες.

Αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που έχουν με όλα τα κόμματα και σημείωσε ότι καταγράφεται έλλειψη προσωπικού της τάξεως του 40%.

Τέλος κάλεσε τους δημάρχους να λάβουν δυναμικές και διεκδικητικές αποφάσεις στο Συνέδριο για χρηματοδότηση των δήμων και για την εξασφάλιση του απαραίτητου και μόνιμου προσωπικού για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες που τους κρίνουν, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι θα είναι συμπαραστάτες σ΄αυτές τις διεκδικήσεις για να δώσουν μαζί την μάχη.