Βία & Παρενόχληση στην Εργασία

Σεξουαλική Παρενόχληση & Εργασιακός Εκφοβισμός Νόμος 4808/2021

Ο ραγδαίος ρυθμός αύξησης των συμβάντων βίας και παρενόχλησης που έχουν προκύψει παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια στο εργασιακό περιβάλλον, ώθησαν και την Ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης των μορφών βίας και παρενόχλησης, όπως είναι μεταξύ άλλων και η σεξουαλική παρενόχληση και ο εργασιακός εκφοβισμός.
Η δημοσίευση του νόμου 4808/2021, με ισχύ από τις 19 Ιουλίου 2021, δημιουργεί (α) την ανάγκη για την εφαρμογή ενός ισχυρού, διαφανούς και αδιάβλητου μηχανισμού διαχείρισης καταγγελιών, (β) την ανάγκη εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης του προσωπικού σε αυτά τα ζητήματα, και (γ) την ανάγκη για εφαρμογή σχετικών πολιτικών και διαδικασιών για την αντιμετώπιση της εργασιακής βίας, του εργασιακού εκφοβισμού και της παρενόχλησης.
Εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση, που είναι το πιο διαδεδομένο είδος παρενόχλησης, το εργασιακό περιβάλλον κατακλύζεται και από άλλα είδη βίας και εκφοβισμού.

Τι σημαίνει όμως εργασιακός εκφοβισμός και βία στην εργασία;
Ο εργασιακός εκφοβισμός είναι συμπεριφορά που δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αντικειμενικά από έναν συγκεκριμένο κώδικα συμπεριφοράς. Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η πιθανή ή πραγματική επίδραση της, ως απειλή, υπονόμευση, περιορισμός, εξευτελισμός ή βλάβη ενός ατόμου ή της ιδιοκτησίας, της φήμης, της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης ή της ικανότητάς του να αποδώσει.
Η βία ή η απειλή βίας κατά των εργαζομένων μπορεί να κυμαίνεται από απειλές και λεκτική κακοποίηση έως σωματικές επιθέσεις και ανθρωποκτονίες και μπορεί να εμφανιστεί εντός ή εκτός του χώρου εργασίας.
Δυστυχώς η βία και η παρενόχληση στην εργασία μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας ενός Οργανισμού, από τις ανώτερες θέσεις της ιεραρχίας προς τις χαμηλότερες, από τις χαμηλότερες θέσεις της ιεραρχίας προς τις ανώτερες και μεταξύ συναδέλφων. Πολλές φορές έχει αντίκτυπο και στο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.
Σημαντικό είναι επίσης οι Οργανισμοί να μπορέσουν να κατανοήσουν ότι τον εργασιακό εκφοβισμό και την ηθική παρενόχληση δεν τα συναντάμε μόνο στην άμεση μορφή τους, όπως η δριμύς λεκτική κακοποίηση. Υπάρχει και ο έμμεσος εκφοβισμός, που είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί, όπως η διάδοση φημών ή ψεμάτων. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι εξίσου σοβαρός. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει την κοινοποίηση ακατάλληλων φωτογραφιών κάποιου, την προσποίηση ως άλλου για να διαδώσει φήμες ή ψέματα ή την αποστολή ενοχλητικών μηνυμάτων και υβριστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, κτλ.) για εκφοβισμό συναδέλφων, συνεργατών ή άλλων εργαζομένων στο περιβάλλον εργασίας (ακόμα και αν δεν είναι γραμμένο στην πολιτική για τον χώρο εργασίας) θεωρείται επίσης εργασιακός εκφοβισμός.

Πως καταλαβαίνει κάποιος, ότι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού;

Συγκεκριμένα και ευδιάκριτα παραδείγματα είναι τα εξής:
 Μένει έξω από κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εργασία
 Οι συνάδελφοι βγαίνουν από τον χώρο εργασίας, όταν μπαίνει το άτομο μέσα
 Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν του μιλάνε
 Δεν του δίνεται ο έπαινος που πίστευε ότι του άξιζε
 Του δίνεται ένα έργο να ολοκληρώσει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που είναι αδύνατο να γίνει
 Τον αντιμετωπίζουν με αγένεια ή ασέβεια ή υπονόμευση της εξουσίας του
 Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται με καθυστέρηση σε ζητήματα που είναι σημαντικά για τη δουλειά του
 Του φωνάζουν ή τον εξευτελίζουν
 Λαμβάνει σχόλια σχετικά με την ευφυΐα ή τις ικανότητές του
 Οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι συνεισφορές ή άλλες προσπάθειές του για επικοινωνία, αγνοούνται
 Παρεμβαίνουν ή σαμποτάρουν τη δουλειά του ή του αποκρύπτουν πληροφορίες
 Λαμβάνει ελάχιστα ή καθόλου σχόλια σχετικά με την απόδοσή του
 Γίνεται αποδέκτης μιας κακής πλάκας ή φάρσας
 Δείχνουν ότι δεν τον εμπιστεύονται
 Διαδίδονται φήμες για το άτομό του
 Συναισθηματική κατάχρηση και πρόκληση στενάχωρων συναισθημάτων.
Δείτε το σχετικό βίντεο για τα όρια σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση εδώ: https://youtu.be/2johcY_QrFE

Που μπορεί να απευθυνθεί κάποιος, που έχει πέσει θύμα παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού;
Τα θύματα βίας στον χώρο εργασίας, παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού, συνήθως φοβούνται να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω της καταπίεσης που αισθάνονται.
Οι εργοδότες καλούνται να προτρέπουν τους υπαλλήλους τους, να γνωστοποιούν τυχόν ανάρμοστες συμπεριφορές εντός του περιβάλλοντος εργασίας και να είναι ανοιχτοί σε προσωπικές συζητήσεις ή προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν.
Οι εργαζόμενοι που υφίστανται σεξουαλική ή ηθική παρενόχληση, βία ή εκφοβισμό, μπορούν να προσφύγουν στις εξής αρμόδιες αρχές:
 Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
 Συνήγορος του Πολίτη
 Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών (1555)
 Γραμμή SOS (15900)
 Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρενόχληση και τον εργασιακό εκφοβισμό πατήστε εδώ: https://youtu.be/CWruY8XzvuY

Πως ένας Οργανισμός να επιβεβαιώσει τη συμμόρφωση του με το Νόμο 4808/2021

Ένας Δημόσιος ή Ιδιωτικός Οργανισμός θα πρέπει να έχει την δυνατότητα και την κατάλληλη μεθοδολογία να αναγνωρίζει, να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει φαινόμενα σχετικά με την βία στην εργασία, την παρενόχληση και τον εργασιακό εκφοβισμό.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή ενός ισχυρού, διαφανούς και αδιάβλητου μηχανισμού διαχείρισης καταγγελιών, με τη δημιουργία απλών προγραμμάτων εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης του προσωπικού σε αυτά τα ζητήματα, και με την ανάπτυξη σχετικών πολιτικών και διαδικασιών για την αντιμετώπιση της εργασιακής βίας, του εργασιακού εκφοβισμού και της παρενόχλησης.
Για το σκοπό αυτό, η AXIA CERT, διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης από το Ε.ΣΥ.Δ., ανέπτυξε το «Σχήμα Πιστοποίησης WCP», ώστε να πιστοποιεί όλους τους ενδιαφερόμενους Οργανισμούς, που πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις για την εξάλειψη της Βίας και Παρενόχλησης στην Εργασίας οι οποίες καλύπτονται από τις απαιτήσεις του Σχήματος Πιστοποίησης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Φορέα AXIA CERT: AXIA CERT – We Care about our People (WCP)