Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 5-11 Δεκεμβρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκε στην Βουλή Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, Απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Είχαμε και δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου για την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις που έδιναν υπερ-ενισχυμένη εκπροσώπηση επι των εδρών στην παράταξη του Δημάρχου, στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ανακοινώθηκε Ημερίδα εκπαίδευσης αιρετών από ΚΕΔΕ και ΕΚΔΑΑ.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η σχετική πλατφόρμα για το Β Κύκλο κινητικότητας 2022 έχει επικαιροποιηθεί με τις διαθέσιμες θέσεις των φορέων.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ απόφαση “Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 52907/2009 υπουργικής απόφασης «Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών» (Β’ 2621).

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης παρουσίασε το πως θα εφαρμοστεί η αναμορφωμένη αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων.

Βγήκε και σε διαβούλευση το 5ο Εθνικό Σχέδιο Open Government Partnership.

Βγήκε και εγκύκλιος για τον Έλεγχο Πινάκων Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2023.

Είχαμε και πρόσκληση Πράσινου Ταμείου για δράσεις Περιβάλλοντος ΜΚΟ.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Ποδήλατο.

Παράλληλα το νέο ΔΣ της ΠοδηλΑττικής Κοινότητας συγκροτήθηκε σε σώμα.

Δημοσιεύθηκε και το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο.

Εγιναν και οι εκλογές στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Βγήκε και σε διαβούλευση σχεδίου νόμου για το Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Δημοσιεύθηκε και άρθρο του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου με τίτλο «Ο Εφιάλτης στο δρόμο χωρίς πεζοδρόμιο».

Τέλος ανακοινώθηκε η 5η διεθνής έκθεση Verde.tec!