ΑΦΗΣ: Συμμετοχή στο «Μύλο των Ξωτικών»

Καθώς στην ΑΦΗΣ υιοθετείται η πεποίθηση ότι η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας, κτίζεται εδώ και τρία χρόνια με τα παιδιά μια συνήθεια, η οποία ενθαρρύνεται και καλλιεργείται μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας μια νέα γενιά ευαισθητοποιημένη στην ανακύκλωση μπαταριών.
Μάλιστα, πέρυσι ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Μπαταριών με την εθελοντική συμμετοχή 1.400 Δημοτικών Σχολείων και 250.000 μαθητών. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ανώτερα των προσδοκιών, με τις ποσότητες των μπαταριών προς ανακύκλωση από τα Δημοτικά Σχολεία να ξεπερνούν τους 125 τόνους, ενώ η διαφορά συγκέντρωσης αποβλήτων προς ανακύκλωση συγκριτικά με την προηγούμενη σχολική χρονιά μεταφράζεται σε ποσοστό αύξησης 1.128%.

Η ΑΦΗΣ συνεχίζοντας την δράση ευαισθητοποίησης των παιδιών, δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρκο «Ο Μύλος των Ξωτικών» που λαμβάνει χώρα στα Τρίκαλα, μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου. Στο περίπτερο της ΑΦΗΣ μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν, μέσα από δραστηριότητες να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση των μπαταριών, να γνωρίσουν από κοντά τον ήρωα «Mr.Batt» και να απολαύσουν στη μουσική σκηνή του πάρκου την θεατρική παράσταση «Ο Mr. Batt και οι καλικάντζαροι». Φυσικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στην μεγάλη κλήρωση της ΑΦΗΣ για να κερδίσουν πλούσια δώρα!
Επιπλέον, «Ο Μύλος των Ξωτικών» αποτελεί ένα από τα 70.000 σημεία συλλογής της ΑΦΗΣ, με τους ειδικούς κάδους να βρίσκονται σε κάθε γωνιά για να απορριφθούν οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες μετά τα παιχνίδια των γιορτών. Ας κάνουμε μαζί με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη βόλτα στον «Μύλο των Ξωτικών» και την ανακύκλωση μπαταριών, συνήθεια!