TÜV HELLAS (TÜV NORD):Δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Δύο σημαντικές δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας πραγματοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Φορέα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.
Η πρώτη αφορά στην Εθελοντική Δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS και με την υποστήριξη του Δήμου. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ενώ στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών.
Παράλληλα, με αφορμή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με θέμα “Εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση” η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ήταν ο Χορηγός των Βραβείων που απένειμε η Ακαδημία Εθελοντισμού σε εθελοντικές οργανώσεις αλλά και δήμους που προάγουν την ιδέα του Εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Δήμαρχος Καισαριανής κ. Χρήστος Βοσκόπουλος.
Αναλυτικά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που ήταν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, βραβεύθηκαν ο ΣΠΑΥ Υμηττός και οι συνεργαζόμενες Εθελοντικές Οργανώσεις που προστατεύουν το οικοσύστημα του Υμηττού, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο έργο του. Επιπλέον, δόθηκαν τρεις τιμητικές διακρίσεις σε Δήμους που προάγουν την ιδέα του Εθελοντισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS απένειμε το Βραβείο Καλύτερης Εθελοντικής Οργάνωσης και το Βραβείο του Καλύτερου Ενεργού Πολίτη για το 2022.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτατο πλέγμα ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που πραγματοποιεί η TÜV HELLAS (TÜV NORD).
Μεταξύ άλλων, εντός του 2022 ο Φορέας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δωρεάν πιστοποιήσεις προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς αλλά και πλήθος δωρεάν σεμιναρίων και ημερίδων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιπλέον, στηρίζει σταθερά μέσω δωρεών τόσο την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών όσο και μια σειρά νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών δομών.

Η κυρία Σοφία Γεωργαλή, CSR Manager της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε: «Η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι σύμφυτη με τον τρόπο λειτουργίας μας. Πιστεύουμε και αποδεικνύουμε έμπρακτα την υποχρέωση των επιχειρήσεων να προσφέρουν στην κοινότητα, επιστρέφοντας με ουσιαστικό τρόπο μέρος της κερδοφορίας τους αλλά και του μόχθου τους. Ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, όπου οι κοινωνία μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις, ο κοινωνικός ρόλος των επιχειρήσεων είναι κομβικός και επιβεβλημένος. Υπό αυτό το πρίσμα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνία σε κάθε ευκαιρία, μένοντας προσηλωμένοι στις αξίες μας».

Ο Πρόεδρος της HELPHELLAS κ. Γιώργος Γαμπιεράκης δήλωσε ότι: “Η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS στοχεύει στην θεσμική θωράκιση και αναβάθμιση του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών συνδέει ολιστικά την Εκπαίδευση με τον Εθελοντισμό, προσφέροντας την δυνατότητα σε ενεργούς πολίτες να εκπαιδευθούν σε δεξιότητες με προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και να πιστοποιηθούν φυσικά πρόσωπα ως εθελοντές.
Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο ισχυρό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας συντονισμού, συστηματικής οργάνωσης με κανόνες διαφάνειας και λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι η σύνδεση δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή, και η συνεργασία μας με την TUV HELLAS (TÜV NORD) το αποδεικνύει έμπρακτα στην πράξη.”

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, [email protected])