Το θαύμα των Χριστουγέννων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται στα Τρίκαλα

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται το θαύμα των Χριστουγέννων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα Mega Project και Mega Event που έστησε μέσω του Δήμου η τοπική κοινωνία των Τρικκαίων για να δημιουργήσει ανάπτυξη, υπεραξία και φήμη. Ένα θαύμα – μοντέλο καλής πρακτικής για τους δήμους που έχει συσσωρεύσει πια μια τεράστια τεχνογνωσία και συνεχώς εξελίσσεται. Ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να μας το παρουσιάσει σε μια τηλεοπτική εκπομπή του myota.gr

Το εγχείρημα ξεκίνησε από μια ωραία τοπική γιορτή to 2011 και από ένα Μύλο που χάρισε ένας ευεργέτης στον Δήμο. Και μετεξελίχθηκε σε έναν τουριστικό προορισμό Ευρωπαϊκής εμβέλειας ο οποίος όπως αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου «αποτελεί την ατμομηχανή του τουρισμού για το σύνολο της Δυτικής Θεσσαλίας. Έφτασε να έχει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες και φέτος αναμένεται αύξηση έως και 30%.
Ο Δήμαρχος τονίζει ότι είναι μια Δημοτική Πρωτοβουλία που πραγματοποιεί μια δημοτική επιχείρηση σε ένα χώρο που αποτελεί δημοτική περιουσία.
Το event διοργανώνεται από την E-trikala και απασχολεί 250 εργαζόμενους της περιοχή όμως φέρνει μια τεράστια πελατεία στις τοπικές επιχειρήσεις και μέσα στην πόλη. Τα εξειδικευμένα πια συνεργεία μεταφέρουν και τεχνογνωσία σε άλλες πόλεις για παρόμοια θεματικά πάρκα. Παράλληλα η κερδοφόρα αυτή εκδήλωση χρηματοδοτεί δράσεις για τους νέους και δημιουργεί υποδομές κατάρτισης κλπ. Με τα χρήματα της του Μύλου των Ξωτικών αγοράστηκε και ο εξοπλισμός για την ρομποτική στα σχολεία.
Όμως η μεγάλη επιτυχία φέρνει και προβληματισμούς αλλά και ανησυχία για την περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στον Μύλο των Ξωτικών περιλαμβάνεται και καμπάνια για την ανακύκλωση και ήπιας μορφή ενέργεια, αλλά προβληματίζει η διαχείριση του όγκου του κόσμου, των οχημάτων κλπ.
Μεγάλος μπελάς είναι και ο στόχος του «κάθε χρόνο καλύτερα» Πριν καν ξεκινήσει η φετινή γιορτή ο κ. Παπαστεργίου δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για την έκπληξη που μπορεί να επιφυλάσσει στους επισκέπτες Μύλος των Ξωτικών του χρόνου.

Δείτε την συνέντευξη