Ο Βορίδης όρκισε τους Ειδικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ορκωμοσία νέων γενικών γραμματέων αποκεντρωμένων διοικήσεων. Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, όρκισε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τους Ειδικούς Γραμματείς των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, με τη συμμετοχή και των Συντονιστών, ο κ. Βορίδης περιέγραψε τη στρατηγική κατεύθυνση και την πολιτική στόχευση που θα ακολουθήσουν εφεξής οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με στόχο όπως υποστήριξε, να καλυφθεί το θεσμικό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των άστοχων χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και να αποκατασταθεί η αποτελεσματική λειτουργία τους.

Ξεκαθάρισε δε ότι με την επαναφορά του θεσμού του Ειδικού Γραμματέα σε ρόλο επικεφαλής και τον Συντονιστή να αναλαμβάνει διακριτές αρμοδιότητες, εισάγεται στην περιφερειακή διοίκηση το μοντέλο λειτουργίας του Επιτελικού Κράτους το οποίο αποσκοπεί, αφενός στην ενίσχυση του παραγόμενου έργου και αφετέρου επιδιώκει αυτό το έργο να φέρει το αποτύπωμα και την αποτίμηση της πολιτικής ηγεσίας.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός επαίνεσε τους Συντονιστές για το μέχρι σήμερα έργο τους και δήλωσε πεπεισμένος ότι η αγαστή συνεργασία τους με τους Ειδικούς Γραμματείς θα συμβάλλει καθοριστικά στο πολυσχιδές και διυπουργικό έργο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τέλος, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξαιρετικά σημαντικό κύτταρο της λειτουργίας του Κράτους που θα προσφέρει τα μέγιστα στον συντονισμό μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διοικήσεως.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης καθώς και η υπηρεσιακή Γραμματέας Γεωργία Βαλατσού.