Βορίδης: Δύο μήνες μετά τον Μάρτιο οι δεύτερες εκλογές

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογικών διαδικασιών περιέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης στην ΕΡΤ προσδιορίζοντας τις δεύτερες εκλογές περί τα μέσα Μαίου.


Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η προκήρυξη των πρώτων εκλογών θα γίνει αρχές με μέσα Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ελάχιστο περιθώριο 21 ή και 30 μέρες μέχρι τις εκλογές. Μετά θα έχουμε περίπου 10 μέρες για την ανάδειξη των Βουλευτών από το Πρωτοδικείο. Στην συνέχεια μπαίνουμε στην διαδικασία εκλογής προεδρείου και επιτροπών της Βουλής που χρειάζονται ακόμη 3-4 μέρες και στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών που χρειάζονται κατ΄ελάχιστον 3-5 μέρες. Και στην συνέχεια θα έχουμε την διάλυση της Βουλής και ακόμη 21 ή 30 μέρες μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Ο κ. Βορίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών με το επιχείρημα ότι η Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες εκλογές θα έχει αυτοδυναμία, αποδέχτηκε όμως ότι το σημερινά μάξιμουμ 35% δεν δίνει αυτοδυναμία αφού χρειάζεται 37% με 38%.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών αρχές Μαρτίου και μπορεί να πάμε και μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Δείτε το video εδώ