Στον αέρα το 42ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Το 42ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr

Οπως σημειώνει εισαγωγικά ο εκδότης Κίμων Σιδηρόπουλος το νέο τεύχος του περιοδικού αποτελεί το ετήσιο τεύχος της πρωτοβουλίας του “κύκλου του περιοδικού πρΟΤΑση” που φέρει το τίτλο “Ομιλίες της Πρωτοχρονιάς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Υπενθυμίζεται ότι το τεύχος του περιοδικού των μηνών Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου κάθε έτους θα φιλοξενεί, σε γραπτή απόδοση, τις ομιλίες των μελών του “κύκλου”, οι οποίες παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.

Στις φετινές “Ομιλίες της Πρωτοχρονιάς” παρουσιάζεται η εισήγηση της Βάσως Μασούρα, αναφορικά με τη σημασία της ορολογίας στις διαδικασίες.

Ακολούθως, η Δρ. Δέσποινα Νάσαινα θέτει το πλαίσιο του προβληματισμού ως προς την αναγκαιότητα ή μη των συνεχών παρατάσεων του θεσμού της διοικητικής υποστήριξης.

Η Μάχη Πατσιαβούρα παρουσιάζει και αναλύει το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στους ΟΤΑ.

Ο Κίμων Σιδηρόπουλος παρουσιάζει τη Fractal οργανωσιακή δομή των Δήμων.

Οι ομιλίες που φιλοξενούνται στο τελευταίο τεύχος της χρονιάς αποτελούν και ένα είδος κατωφλιού προς μία νέα δημιουργική χρονιά και φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για όσες και όσους ενδιαφέρονται, ερευνούν και μελετούν τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη του “κύκλου του περιοδικού πρΟΤΑση” σας εύχονται μια δημιουργική νέα χρονιά.