Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 2-8 Ιανουαρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες διοριστέων της προκήρυξης 13Κ/2021 για την πλήρωση 1.468 θέσεων.

Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τους Δήμους ότι με τις διατάξεις του ν. 5003/2022 δίνεται η δυνατότητα σύστασης νέων οργανικών μονάδων σε δήμους που δεν διαθέτουν σήμερα δημοτική αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία κοινοποιούνται διατάξεις του π.δ. 85/2022, το οποίο αναθεωρεί το υφιστάμενο Προσοντολόγιο διορισμού σε φορείς του Δημόσιου τομέα.

Με την 82η εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι από 1.1.2023 παύει να ισχύει η υποχρέωση επιβολής του διοικητικού μέτρου της αναστολής άσκησης καθηκόντων στο προσωπικό που δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωση εμβολιασμού.

Ανακοινώθηκε και Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους Κοινωφελούς Εργασίας την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στην Αττική.

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά παρατάθηκε από τη λήξη της έως και την 31η.3.2023 η προθεσμία για την προσβασιμότητα στα δημόσια κτήρια και η αναστολή κυρώσεων.

Εκδόθηκε και 5η τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των δήμων στο πρόγραμμα για την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας με προθεσμία έως 30.11.2023.

Τέλος σε συνέντευξή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές.