Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 9-15 Ιανουαρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.

Βγήκε και εγκύκλιος για την αναδοχή των ζώων συντροφιάς.

«Οι περιπολίες της ΕΛΑΣ στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα ενισχυθούν από τις 20 Ιανουαρίου, καθώς αναλαμβάνουν υπηρεσία 600 νέοι ειδικοί φρουροί», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μετά το νέο θάνατο της εργαζόμενης στην καθαριότητα βγήκε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ αλλά προκηρύχθηκε και 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023.

Βγήκε και η πρώτη ΚΥΑ αστικών αναπλάσεων σε έντεκα δήμους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με εγκύκλιό της Γενικής Γραμματείας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έκανε αποδοχή των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τις άδειες σε εργαζόμενους γονείς.

Την εβδομάδα που μας πέρασε στάλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη Συμβούλιο της Επικρατείας προς επεξεργασία το Προεδρικό Διάταγμα για την κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για τον καθορισμό του περιεχομένου των κατηγοριών στοχοθεσίας και την ρύθμιση θεμάτων διαδικασίας και μεθοδολογίας καθορισμού και αναθεώρησης στόχων και δεικτών μέτρησης του άρθρου 9 του ν. 4940/2022.

Τον μηχανισμό και τους όρους με τους οποίους λειτουργεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο θέμα των απαλλοτριώσεων ανέπτυξε ο πρ. Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης (video).

Εχει ξεσηκωθεί κίνημα Δήμων για μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Εγινε και η παρουσίαση Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών.

Τέλος την εβδομάδα που μας πέρασε ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση, με την οποία, το σύνολο των εργαζομένων που προσλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων, του διαγωνισμού για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μονιμοποιούνται.

Θυμίζουμε ότι στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να βρείτε όλες τις καλές πρακτικές των δήμων.