Με την συμμετοχή της ΚΕΔΕ πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό Μικρασιατικής καταστροφής στο Σύνταγμα

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και εν γένει του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, μια δυναμική συνδιοργάνωση σημαντικών φορέων της χώρας, παρουσιάζει ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό θέαμα στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, έως τις 22 Ιανουαρίου 2023.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ με την ευγενική υποστήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ και τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, ως ένα οφειλόμενο χρέος στους πρόσφατους προγόνους.

Οι ενότητες του θεάματος οδηγούν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση, αλλά και την εγκατάσταση των προσφύγων, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά.