Μέχρι 31 Ιανουαρίου τα αιτήματα των δήμων για την Δημοτική Αστυνομία

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών και με θέμα : Έγκριση προσλήψεων ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας στους Δήμους, επισημαίνει ότι σε συνέχεια της αριθμ. 10/2022 (Α.Π.467/3-1-2023 με ΑΔΑ: 6ΚΘΗ46ΜΤΛ6-ΧΟΦ) εγκυκλίου, με τις νεοεισαχθείσες διατάξεις του ν.5013/2023, ορίστηκε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού των δήμων.

Ως εκ τούτου, για την υποβολή νέων αιτημάτων πλήρωσης θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια να υποβληθούν τα αιτήματα μέσω της εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://hr.apografi.gov.gr).

Δήμοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τα αιτήματά τους, με βάση αποφάσεις οικονομικής επιτροπής που ελήφθησαν πριν τη δημοσίευση του ν. 5013/2023, δεν απαιτείται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Προς διευκόλυνση των φορέων, η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων παρατείνεται έως 31-1-2023 και ως εκ τούτου η εφαρμογή για τον κύκλο «Δημοτική Αστυνομία 2023» θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για την υποβολή αιτημάτων, έως την προαναφερθείσα ημερομηνία και ώρα 23.59’.

Παρακαλούνται οι δήμοι να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, εντός της ανωτέρω προθεσμίας και στη συνέχεια να αποστείλουν, το συντομότερο δυνατό, τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μας.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στην αριθμ. 10/2022 (Α.Π.467/3-1-2023 με ΑΔΑ: 6ΚΘΗ46ΜΤΛ6-ΧΟΦ) εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία και προκειμένου να καταστεί λυσιτελής η εξυπηρέτηση των φορέων, παρακαλούνται για την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] και [email protected]