Ολοκλήρωση διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027 στην Π.Ε. Νήσων Αττικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18-01-2023 στη «Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών», η 3η ενημερωτική δημόσια εκδήλωση – διαβούλευση, στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα LEADER 2023-2027, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότεροι από τριάντα (30) εκπρόσωποι επιχειρήσεων, συλλόγων, και λοιπών τοπικών φορέων των Σπετσών, συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις στην συζήτηση.

Την εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό, χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Σπετσών, κος. Σπύρος Φαρδέλος, ο οποίος παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες οργάνωσης της συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου και του Δήμου Σπετσών. Επίσης έκανε συνοπτική αναφορά στα έως τώρα αποτελέσματα από την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020.

Στη συνέχεια ο κος. Άγγελος Πασαμήτρος, πρόεδρος του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών, παρουσίασε, συνοπτικά, τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου και αναφέρθηκε στους τρόπους που θα μπορέσει το νησί και οι επιχειρήσεις των Σπετσών να επωφεληθούν από το νέο Πρόγραμμα LEADER.