4 μήνες παράταση στην κοινωφελή εργασία

Την παράταση των συμβάσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 25.000 θέσεων κατά 4 μήνες, το οποίο γίνεται μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού έκανε αναφορά στη μη εξάντληση του προϋπολογισμού του Προγράμματος, τόνισε, «Θέλω να κάνω μία ανακοίνωση, θα δοθεί 4μηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία, κι αυτό είναι επίσημο».

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το Νοέμβριο, ο υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία του στο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών ότι εξετάζεται η δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με βάση τους διαθέσιμους πόρους.

Την περίοδο της πανδημίας τα εν λόγω προγράμματα στήριξαν τις Περιφέρειες και τους Δήμους μέσα από την απασχόληση 36.000 πολιτών, ενώ φέτος ξεκίνησε νέο πρόγραμμα το οποίο έχει προϋπολογισμό κάλυψης 25.000 ωφελουμένων, χάρη στο οποίο οι ωφελούμενοι, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, προσφέρουν εργασία σε Περιφέρειες και Δήμους.