Forward Green : Η Βουλγαρία Τιμώμενη Χώρα της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου

Τιμώμενη Χώρα στην 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, Forward Green, θα είναι η Βουλγαρία, η οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με μια σημαντική σε αριθμό αντιπροσωπεία επιχειρήσεων και φορέων. Η παρουσία της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας στη Forward Green αναμένεται να αποτελέσει μια αξιόλογη ευκαιρία για τη σύσφιγξη των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, αλλά και τη διερεύνηση νέων προοπτικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.  

Η Forward Green θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου του 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo με στόχο την καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης στη χώρα, βασισμένης στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και έξυπνες συνεργασίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην αύξηση του κύκλου ζωής προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το πρώτο βήμα για την ελληνοβουλγαρική συνεργασία στη Forward Green έγινε στα τέλη του προηγούμενου έτους, όταν ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, κ. NikolaStojanov, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία και του μετέφερε την πρόταση να είναι η Βουλγαρία Τιμώμενη Χώρα στη νέα διοργάνωση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε τονισθεί από την ελληνική πλευρά πως η Forward Green είναι η πρώτη εξειδικευμένη έκθεση για την κυκλική οικονομία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ η βουλγαρική πλευρά είχε αντιμετωπίσει με μεγάλο ενδιαφέρον μια ενδεχόμενη συμμετοχή της στην εν λόγω διοργάνωση λόγω του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η κυκλική οικονομία σε μια χώρα στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας, κ. Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος είχε επισημάνει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της νέας διοργάνωσης.