GEOSYSTEMS HELLAS ( GSH) Καινοτομία, τεχνογνωσία, αξιοπιστία, όραμα. Έτσι σχεδιάζεται το μέλλον της Γεωπληροφορικής στην Ελλάδα!


Η Εταιρεία:

Η GEOSYSTEMS HELLAS (GSH) είναι μια ελληνική μικρομεσαία εταιρεία τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2009 και διαθέτει γραφεία στην Αθήνα στο Μέτς και στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει γερμανικό μειοψηφικό μέτοχο που εξαγοράστηκε πλήρως από την OHB SE τον Φεβρουάριο του 2022 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει δυναμική παρουσία στον χώρο της Γεωπληροφορικής με συνεχή ανοδική πορεία, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες παρατήρησης γης / downstream space applications υψηλής ποιότητας, καθιερώνοντας τη θέση της στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών καινοτομιών με συμμετοχή σε πολλά εμπορικά έργα, περισσότερα από 20 τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και σε ερευνητικά έργα, περισσότερα από 15, Horizon και τρέχοντα συμβόλαια με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

 Ερευνητικά Έργα:

Εμπορικά Έργα:

Η Δραστηριότητα της εταιρείας:

Η GSH είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας των λογισμικών λύσεων Hexagon Geospatial και Hexagon Airborne Solutions σε Ελλάδα και Κύπρο.
Επιπλέον είναι πάροχος δορυφορικών εικόνων υψηλής και πολύ υψηλής ανάλυσης, όπου σας προτείνει την βέλτιστη λύση για κάθε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες σας. Προφέρει επίσης την παροχή δεδομένων για παρακολούθηση ενός φαινομένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ενδεικτικές εφαρμογές: τακτοποίηση αυθαιρέτου, παρακολούθηση βλάστησης, παρακολούθηση ακτογραμμής κ.α.

Λογισμικά Hexagon Geospatial:

Η βασική τους εξειδίκευση εστιάζει στην παρατήρηση του δομημένου περιβάλλοντος και στις μεταβολές του, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών Smart City και οδοποιίας (οδικοί άξονες, γέφυρες, σήραγγες, αεροδρόμια, λιμάνια, φράγματα), στην ασφάλεια και στη ναυτιλία, με πελάτες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ένας άλλος τομέας που εταιρία έχει επενδύσει είναι η πολιτιστική κληρονομιά/μνημεία και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, έχοντας πελάτες την Γερμανική και Αυστριακή Αρχαιολογική Σχολή, αλλά και την ΕΕ μέσω προγραμμάτων Η2020 & Horizon Europe, που συνεισφέρουν στην αριστεία και στην εξέλιξη της εταιρίας στον συγκεκριμένο τομέα.

H GSH έχει αναλάβει σημαντικά έργα ως downstream technologies system integrator (imagery, IoT, τηλεπικοινωνία, ανάπτυξη εφαρμογών) και συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις για να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες προσαρμοσμένες λύσεις συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών WebGIS για Decision Support Systems, παρέχοντας υψηλής ποιότητας έργα ανάλογα με την ανάγκη του τελικού χρήστη με στόχο της αυτοματοποίησης των εργαλείων που προσφέρονται, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλότερη δυνατή απόδοση της επένδυσής τους πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Επιπλέον επενδύει στην πιστοποίηση και στην ποιότητα, κατέχει ISO 9001:2015, ISO 27001:2013, ISO 22301:2019 & ISO 14001:2015 και για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών της διαθέτει πιστοποιητικό διαβάθμισης επιπέδου Εθνικού απορρήτου-NATO SECRET-EU SECRET σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Βιομηχανικής Ασφάλειας (E.K.B.A.), από αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ.

Εξωστρέφεια:

Η GSH παρακολουθεί σταθερά και συμβάλλει ενεργά στις συζητήσεις με θέμα την παρατήρηση γης που πραγματοποιούνται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ακόμη είναι μέλος σε ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες και συμμαχίες, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Συμμετέχει σε συνέδρια και σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (πιο πρόσφατη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση Bremen Space Tech Expo 2022), συμμετέχει σε διοργανώσεις του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
• Eίναι μέλος από το 2013 στην ΕΒΙΔΙΤΕ (Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών) και στο si-cluster, και έχει εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτών, αλλά και τη θέση του τεχνικού συντονιστή του SPACE 4.0. Επίσης συμμετέχει από το 2017 στο EARSC (European Association of Remote Sensing Companies), και έχει εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ ως Director και με μοναδικό εντεταλμένο από το EARSC στο GEO για το Ministerial 2023 & 2025. Η GSH είναι μέλος από το 2010 στο HellasGI και έχει εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης τα περισσότερα μέλη της εταιρίας είναι μέλη του ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ.

Φιλοσοφία:

Στην καρδιά της φιλοσοφίας της GSH βρίσκεται η κάλυψη των αναγκών των πελατών της λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της εποχής.

Επενδύει στην συνεχή εκπαίδευση των στελεχών της με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της σε μια τεχνολογία αιχμής.
Πιστεύει στην εξέλιξη και επενδύει στην τεχνολογία, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες state of the art που ικανοποιούν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μας.
Εστιάζει στην «ικανοποίηση του πελάτη» που τον θεωρεί μοχλό ανάπτυξης για νέα έργα, αλλά και το καλύτερο «μάρκετινγκ»! η εμπιστοσύνη της αγοράς τους κάνει να προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι !

Οι Αξίες της Εταιρείας:

Η Ομάδα της Εταιρείας :