Τι είναι η Σύγκρουση Συμφερόντων, από την ΑΧΙΑ CERT

Οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι καταστάσεις, στις οποίες ένα άτομο ή ένας οργανισμός είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί την επαγγελματική ή επίσημη ιδιότητά του με κάποιο τρόπο, για προσωπικό ή οικονομικό όφελος. Οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορούν να οδηγήσουν σε ανήθικες πρακτικές και να βλάψουν τη φήμη του οργανισμού. Επιπλέον, οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορεί να οδηγήσουν σε νομικά ζητήματα, όπως η παραβίαση του καθήκοντος εμπιστοσύνης ή η απάτη.

Στις επιχειρήσεις
Στις επιχειρήσεις αποτελούν μείζον ζήτημα και μπορούν να προκύψουν με διάφορους τρόπους, από προσωπικές σχέσεις έως οικονομικά συμφέροντα. Σύγκρουση συμφερόντων προκύπτει, όταν λαμβάνεται μια επιχειρηματική απόφαση, που δεν είναι προς το συμφέρον της εταιρείας, αλλά αντίθετα ωφελεί τα συμφέροντα του ατόμου ή της ομάδας που λαμβάνει την απόφαση.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση
Οι συγκρούσεις συμφερόντων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα σοβαρό ζήτημα, που μπορεί να οδηγήσει σε ανήθικη συμπεριφορά, διαφθορά και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Συμβαίνουν, όταν ένα άτομο σε θέση ισχύος έχει προσωπικό συμφέρον σε μια απόφαση που έρχεται σε σύγκρουση με τα επίσημα καθήκοντά του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση, όπου το άτομο λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι προς το συμφέρον του κοινού.

ΤΥΠΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
α) Συγκρούσεις Οικονομικών Συμφερόντων Αξιωματούχων, Δημόσιων ή Ιδιωτικών Υπαλλήλων
β) Συγκρούσεις που σχετίζονται με Μέλη της Οικογένειας
γ) Ιδιότητα Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ή Στελέχους για διάφορα Τρίτα Μέρη
δ) Συγκρούσεις που σχετίζονται με εταιρικές ευκαιρίες
Οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορούν να προκύψουν με διάφορους τρόπους.
Συνήθη παραδείγματα είναι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που χρησιμοποιούν τη θέση τους για να εξασφαλίσουν συμβάσεις, για τους ίδιους ή για τα μέλη της οικογένειάς τους. Επιπλέον, μπορεί να έχουν προσωπική σχέση με κάποιον που θα επωφεληθεί από μια απόφασή του.
Τα στελέχη επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να λάβουν αποφάσεις, που ωφελούν τα δικά τους συμφέροντα, αντί για εκείνα της εταιρείας.
Ακόμα ένα παράδειγμα, αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να έχει οικονομικό συμφέρον σε μια εταιρεία, που υποβάλλει προσφορά για ένα έργο ή μια σύμβαση ή μπορεί να συνδέεται με κάποιον, που έχει οικονομικό συμφέρον στο ίδιο έργο ή σύμβαση.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τους οργανισμούς, επιχειρήσεις και τις τοπικές κυβερνήσεις. Μπορούν να οδηγήσουν σε ανήθικη συμπεριφορά και ανήθικες πρακτικές, διαφθορά και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Είναι σημαντικό για τις τοπικές κυβερνήσεις να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τις συγκρούσεις συμφερόντων προκειμένου να διατηρήσουν την ακεραιότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.
Η διαχείριση των συγκρούσεων συμφερόντων ξεκινά με την ύπαρξη μια σαφούς πολιτικής, που να περιγράφει τους τύπους σχέσεων και οικονομικών συμφερόντων που θεωρούνται σύγκρουση συμφερόντων. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να κοινοποιείται σε όλους τους υπαλλήλους και να επιβάλλεται. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων συμφερόντων, όταν προκύπτουν.
Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων συμφερόντων είναι ο εντοπισμός των πιθανών συγκρούσεων. Αυτό μπορεί να γίνει με την επανεξέταση των οργανωτικών πολιτικών και διαδικασιών, καθώς και με τη διεξαγωγή συνεντεύξεων με υπαλλήλους και ενδιαφερόμενους φορείς. Μόλις εντοπιστούν οι πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, οι οργανισμοί θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απομάκρυνση του αξιωματούχου από ένα ρόλο λήψης αποφάσεων, την απαίτησή του να εξαιρεθεί από την ψηφοφορία για ένα συγκεκριμένο θέμα, ή ακόμη και την αναστολή ή την απομάκρυνσή του από τη θέση του.
Μια από τις πιο συνηθισμένες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων συμφερόντων είναι η απαίτηση από τους υπαλλήλους για γνωστοποίηση τυχόν πιθανών συγκρούσεων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας επίσημης διαδικασίας αποκάλυψης, όπως ένα έντυπο σύγκρουσης συμφερόντων, το οποίο περιγράφει τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων του εργαζομένου και τα βήματα που πρέπει να λάβει για την αντιμετώπισή τους. Αυτό επιτρέπει στον οργανισμό να αξιολογήσει τη δυνητική σύγκρουση και να καθορίσει αν είναι αποδεκτή ή όχι. Εάν η σύγκρουση κριθεί μη αποδεκτή, ο υπάλληλος θα πρέπει να υποχρεούται να αποχωρήσει από κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων ή δραστηριότητα που σχετίζεται με τη σύγκρουση.
Εκτός από τη γνωστοποίηση, οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν μέτρα για την αποτροπή τους και για να διασφαλίζουν, ότι δεν προκύπτουν εξ αρχής συγκρούσεις συμφερόντων. Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή πολιτικών και διαδικασιών που διασφαλίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού και όχι για προσωπικό όφελος.
Τέλος, οι οργανισμοί θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα σύστημα παρακολούθησης των συγκρούσεων συμφερόντων. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τακτικές αναθεωρήσεις των οικονομικών αρχείων και άλλων εγγράφων, καθώς και συνεχή επικοινωνία με τους υπαλλήλους σχετικά με πιθανές συγκρούσεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα και να έχουν σοβαρές συνέπειες για τους οργανισμούς. Ωστόσο, με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων και να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.
Οι οργανισμοί, με την εφαρμογή μιας σαφούς πολιτικής και διαδικασιών για τη γνωστοποίηση πιθανών συγκρούσεων και την παρακολούθηση αυτών, μπορούν να προστατευτούν από ανήθικες πρακτικές και νομικά ζητήματα. Επίσης, με τη λήψη μέτρων για τον εντοπισμό πιθανών συγκρούσεων και τη διασφάλιση ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον του οργανισμού, οι οργανισμοί μπορούν να συμβάλουν στην προστασία της φήμης τους και στη διατήρηση της εμπιστοσύνης του κοινού.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 37001 – ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

Η αναγνώριση και πρόληψη της σύγκρουσης συμφερόντων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Συστήματος Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 37001. Η ανάπτυξη και επιτυχής εφαρμογή του εν λόγω συστήματος αποδεικνύει τη συμμόρφωση των οργανισμών με τη νομοθεσία, αναγνωρίζει τις κρίσιμες καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων και προστατεύει τον οργανισμό, με στόχο τη διαφάνεια, την αμερόληπτη λήψη αποφάσεων και την ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων μεταξύ του οργανισμού και των συνεργατών του.
Ο Φορέας Πιστοποίησης AXIA CERT, με διαπίστευση από το Ε.Σ.Υ.Δ., ύστερα από την επιτυχή αξιολόγηση ενός οργανισμού μπορεί να χορηγήσει Πιστοποιητικό Συστήματος κατά της Δωροδοκίας ISO 37001 στους οργανισμούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://axiacert.com/