Στον δήμο Χαλανδρίου, ακίνητο έκτασης 1029 τμ

Παραδόθηκε στον δήμο Χαλανδρίου, ακίνητο έκτασης 1029 τμ, επί της Εθνικής Αντιστάσεως.
Ειχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης με την παρακατάθεση του τιμήματος. Πράξη που εκκρεμούσε από το…1959 και όπως αναφέρει με με ανάρτησή τους ο Δήμαρχος κ. Σίμος Ρούσος πέρασε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα μέχρι να τελεσφορήσει το 2019 με την δικαστική απόφαση προσδιορισμού τιμής μονάδος για την αποζημίωση των ιδιοκτητών.
Τον Γενάρη του 2023 είχε εκδοθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του φυτωριούχου, που όμως τελικά δεν χρειάστηκε να εκτελεσθεί, μιας και το ακίνητο παραδόθηκε συναινετικά, με μια καθυστέρηση δύο μηνών, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επιχειρηματίας να μεταφέρει την επιχείρηση του.


Τελείωσε έτσι άλλη μια εκκρεμότητα, 64 ολόκληρων χρόνων, και ο δήμος απέκτησε ένα σημαντικό ακίνητο στην είσοδο ,ουσιαστικά, της πόλης. Η περιοχή περιλαμβάνεται στην εμβληματική ανάπλαση του Αδριάνειου Υδραγωγείου που χρηματοδοτείται απο την Ευρωπαική Επιτροπή και το Πράσινο Ταμείο.
Στο σημείο θα διαμορφωθεί πλατεία, θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις, θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός ενώ έκπληξη θα είναι η αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου και η ανάδειξη των φανών του αρχαίου Υδραγωγείου.

Η πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Αστικών Καινοτόμων Δράσεων( UIA),υποβλήθηκε από τον δήμο τον Δεκέμβριο του 2019 και εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Επιλέχθηκαν 11 προτάσεις ευρωπαϊκών πόλεων από 220 που υποβλήθηκαν.Η πρότασή αφορά την ανάδειξη του Αδριάνειου, την αξιοποίηση του νερού με ίδρυση κοινότητας νερού,αστικές αναπλασεις 21 στρεμμάτων,πεζοπορικες διαδρομές,ψηφιακό αρχείο της πόλης, συμμετοχική ανάδειξη των αύλειων χώρων των σχολείων που συμμετέχουν.Προκρίθηκε δε για την αρτιότητα και την καινοτομία της.