Απινιδωτής έσωσε 19χρονο σε 5Χ5

Λίγες μόνο ημέρες μετά την διαμάχη μεταξύ ΚΕΔΕ και Γ.Γ. Αθλητισμού για το θέμα των απινιδωτών και της αδειοδότησης των γηπέδων, διασώστες έσωσαν 19χρονο στην Θεσσαλονική επειδή υπήρχε απινιδωτής σε γήπεδο 5Χ5.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των διασωστών που με τη συνδρομή απινιδωτή επανέφεραν στη ζωή τον 19χρονο, ο οποίος κατέρρευσε σε γήπεδο 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών, και κόουτς έσπευσαν για τις καθοριστικές πρώτες βοήθειες, ήκεραν όμως να κάνουν και ΚΑΡΠΑ.

«Ξαφνικά είδα τον κόουτς να τρέχει προς τη μεριά των γραφείων, μετά είδα τον Φυσικοθεραπευτή να παίρνει τον απινιδωτή στα χέρια και έτρεξα και εγώ από πίσω του. Πήγαμε στο τελευταίο γηπεδάκι και μόλις μπήκα μέσα είδα κοντά στον πάγκο το παιδί πεθαμένο. Δεν είχε αναπνοή, το πήρα, το τράβηξα και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ. Αυτομάτως βάλαμε τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και ξεκινήσαμε την απινίδωση» ο υπεύθυνος των γηπέδων.

Σύμφωνα με τον ίδιο στη δεύτερη απινίδωση το παιδί άρχισε να ανακτά τις αισθήσεις του. «Στο μεταξύ καλέσαμε το ΕΚΑΒ και μετά από περίπου δέκα λεπτά έφτασε το εξειδικευμένο προσωπικό. Όταν ανέλαβαν το παιδί, είχε ήδη αναπνοή. Έτσι ξεκίνησε η διακομιδή του στο Νοσοσκομείο » υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε απινιδωτής δεν θα το προλαβαίναμε το παιδί. Είμαι συγκινημένος με την προσπάθεια του ΕΚΑΒ».

«Με τη βοήθεια χορηγών είχαμε την τύχη να έχουμε απινιδωτή. Με φώναξαν για να δώσω πρώτες βοήθειες πήρα τον απινιδωτή και είδα ένα παιδάκι αναίσθητο το οποίο ζήτησε πρώτες βοήθειες για ανάνηψη. Καταφέραμε να το επαναφέρουμε μετά από τρεις απινιδώσεις και ΚΑΡΠΑ, είχε 80% οξυγόνο και εκείνη τη στιγμή ήρθε και το ΕΚΑΒ και το ανέλαβαν οι γιατροί», αναφέρει ο Φυσικοθεραπευτής.

Δείτε και τη διαφωνία μεταξύ ΚΕΔΕ και ΓΓ Αθλητισμού για την αδειοδότηση των γηπέδων