Αποκριάτικο Εργαστήρι στη Νοηματική Γλώσσα

Με το αποκρικάτικο εργαστήρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης, συνεχίζει το βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, που θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2023.

Οι «Νοηματίστριες» κεναγούν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μέσα από συνολικά 13 εργαστήρια, με διαφορετικές κάθε φορά θεματικές συναντήσεις. Μαθαίνουν διάφορες έννοιες και λέξεις με τη μορφή νοημάτων, χρησιμοποιώντας παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κατασκευές, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούμε σε ζητήματα κώφωσης. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να κοινωνικοποιούνται, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωση και την παρατηρητικότητα τους. Η καινοτομία των εργαστηρίων βασίζεται στην αποκλειστική χρήση της Ε.Ν.Γ. τόσο από τις εμψυχώτριες όσο και από τους συμμετέχοντες.

Στο αποκριάτικο εργαστήριο οι αποκριάτικες λέξεις κρύβονται και οι εκπαιδευόμενοι καλούνται σ’ ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού… για να τις ανακαλύψουνε! Θα παίξουν παντομίμα, θα ζωγραφίσουν τις αγαπημένες τους στολές, θα δημιουργήσουν ξεχωριστές μάσκες και θα διασκεδάσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, επικοινωνώντας φυσικά μόνο… στη Νοηματική!

Οι Νοηματίστριες τους περιμένουν για μια ακόμη φορά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 11:00-12:30 ή 13:00-14:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες Ηλιούπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Τμήμα Πολιτισμού, στο τηλέφωνο 210 9940699 (εσωτερικό 106).