Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων άνοιξε Κανάλι στο viber

Επικοινωνία μέσω viber επιχειρεί με τους πολίτες η Περιφέρεια Ιονίων νήσων καθώς δημιούργησε Κανάλι έτσι ώστε να κάνει μια νέα μορφή σύγχρονης ενημέρωσης.
«Όλα τα νέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο κινητό σου ! Μείνε ενημερωμένος για όλες τις δράσεις, τις ανακοινώσεις και τα δελτία Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» αναφέρει σε μήνυμά της η Περιφέρεια.


Ο πολίτης με ένα κλικ μεταφέρεται στην σελίδα της Rakuten Viber “ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων” όπου εκεί όμως πρέπει να κάνει πλήρη αποδοχή των όρων όπου περιλαμβάνει και τα coocies για τις διαφημίσεις και το κινητό του τηλέφωνο.

Είναι σφάλμα για την Περιφέρεια που δεν έχει δημοσιεύσει προειδοποιητικούς όρους για τους χρήστες. Η Rakuten Viber είναι μια ιδιωτική εταιρεία, η Περιφέρεια δεν είναι.

Η γνώμη μας είναι ότι η Περιφέρεια θα μπορούσε να ανοίξει Κοινότητα και όχι Κανάλι που είναι πιο διαδραστικό και συμμετοχικό.
Για το Κανάλι πάλι θα μπορούσε να βάλει πιο ενημερωτικό και χρήσιμο περιεχόμενο όπως έχει κάνει το Gov.gr όπου πραγματικά αξίζει να μπει κανείς για να ειδοποιείται για χρήσιμα πράγματα.
Αν η Περιφέρεια συνεχίσει να ενοχλεί με Δελτία Τύπου και φωτογραφίες της κας Κράτσα, τους πολίτες στο κινητό τους, τότε θα αδειάσει το group.
Παρ΄όλα αυτά η κίνηση να φτιάξει κανάλι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι κάτι πολύ θετικό και χρήσιμο.