Συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη για διαμαρτυρία κοπής δέντρων

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 14 διαδηλωτών που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν το πρωί, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, να εμποδίσουν συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης να προβεί σε κοπή δέντρων, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της πόλης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Δείτε το video της σύλληψης σημειώνοντας ότι ο κ. Τρεμόπουλος είναι δικηγόρος.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, στο βίντεο του ΟΡΕΝ αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να απομακρύνουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο επιτρέποντας του, στη συνέχεια, να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό. Όταν, όμως, η συνέντευξη ολοκληρώθηκε αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛΑΣ κυριολεκτικά να τον σύρουν μέχρι το περιπολικο.

ο “Αγωνιζόμαστε για να μην κόψουν τα 41 δέντρα στο πάρκο Ρωμαϊκής Αγοράς, χωρίς να έχει γίνει ξεχωριστή τεχνική εκθεση για κάθε ένα. Για να μην κόψουν το 10% των δέντρων της Θεσσαλονίκης. Αντί να κάνει 100.000 φυτεύεις, απαραίτητες για να αναπνέουμε και να μην λιώνουμε από τη ζέστη, ο Δήμος αποφάσισε να κόψει 4000 δέντρα” έγραφαν στην πρόσκληση οι διοργανωτές.

O ίδιος ο κ. Τρεμόπουλος έγραψε για τις συλλήψεις:

Με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτυρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά.

Μας έσυραν σηκωτους και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπωματα και μας πάνε στο αυτόφωρο!

Κατηγορια; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ!

Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοι που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορουνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρα μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημαρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκατου μπορούν να υποστηρίξουν.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικαρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό  αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκησαμε κανενός είδους βία.

Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα. 

Μιχάλης Τρεμόπουλος 

Δείτε το video

https://www.facebook.com/637799354/videos/242042211580084/

Δείτε και φωτογραφίες απο τις συλλήψεις

https://www.facebook.com/groups/658127399260179/permalink/738290014577250/

Το myota.gr έχει εγκαίρως επισημάνει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την κοπή των δέντρων στην Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει τεράστια ευαισθητοποίηση από σημαντική μερίδα πολιτών για την κοπή των δέντρων, υπάρχει μεγάλη άγνοια και παραβίαση διαδικασιών από τις υπηρεσίες, υπάρχει τεράσται ασάφεια στον νόμο κια το διαδίκτυο κατακλύζεται από άρθρα και μελέτες επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι τα δέντρα κόβονται και κλαδεύονται με λανθεσμένες μεθόδους.

Διβάστε το άρθρο μας “Τεράστιο περιβαλλοντικό και πολιτικό πρόβλημα τα δέντρα για τους δήμους”

Διαβάστε σχετικά άρθρα