Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται το Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου για την υποστήριξή του στους εργαζομένους

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματεό Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου:

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, να καλέσει σε απολογία σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δυο πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχτεί την μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου είναι πλήγμα για την Δημοκρατία.
Ο Υπουργός κ. Βορίδης αφού έδωσε εντολή στην αποκεντρωμένη Διοίκηση και έσπευσαν να ακυρώσουν μέσα σε λίγες μέρες την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα έρχεται με το “Τσεκούρι” να ολοκληρώσει το έργο …
Σε άλλες περιπτώσεις όπως στη Μαύρη εργασία σε Δήμους, στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, σε αυθαιρετες αποφάσεις αιρετών και σε κακοδιοίκηση δεν είδαμε να λειτουργεί με τέτοια γρήγορα αντανακλαστικά.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση

 • Δεν σέβεται την Δημοκρατία και τους θεσμούς
  -Δεν σέβεται την Αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της
  -Δεν σέβεται τους εργαζόμενους που δίνουν το αίμα τους καθημερινά για να έχουμε αξιόπιστες και λειτουργικές υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα.
  -Δεν σέβεται την Δικαιοσύνη που αποφασίζει ότι οι υπάλληλοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σχέση εργασίας τους είναι εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου
  -Δεν σέβεται πολύ περισσότερο τους Δημότες που πληρώνουν και έχουν την απαίτηση να έχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες .
  Ο μόνος σεβασμός που δείχνει είναι στους επιχειρηματίες, στους εργολάβους και στους ιδιώτες .
  Εκεί δεν σπεύδει να νομοθετήσει να υπάρχει τελεσιδικία από τα Δημοτικά Συμβούλια
  Αν ο υπουργός δεν γνωρίζει του λέμε για μια ακόμη φορά …
  Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας, κίνδυνος για την Δημόσια υγεία , κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, κίνδυνος για τα παιδιά μας.
  Στην υπηρεσία Πρασίνου , στο τεχνικό συνεργείο, στη καθαριότητα, στις κοινωνικές δομές και στους Παιδικούς μας σταθμούς αν φύγουν οι εργαζόμενοι τότε θα βάλουμε λουκέτο και θα παραδώσουμε τα κλειδιά στον Βορίδη να κάνει Τηλεδιοικηση στα κουφάρια όπως έκαναν στα Τραίνα
  Οποιοδήποτε ενέργεια στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία στη Δικαιοσύνη στην Αυτοδιοίκηση στους Εργαζόμενους , στους Δημοτικούς Συμβούλους στη Δήμαρχο και στους Δημότες μας θα μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους .
  Κάτω τα χέρια από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δήμαρχο Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Ανδρούτσου Μαρία
  Κάτω τα χέρια από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου
  Κάτω τα χέρια από την Αυτοδιοίκηση και τους Εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος
Ευθυμίου Χριστόδουλος

Η Γ. Γραμματέας
Μαυροματάκη Καλλιόπη