Γιορτή για τα Ζώα από την ΝΕΜΕΣΙΣ

Εντυπωσιακή σε όλες τις πλευρές της ήταν εκδήλωση της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Νέμεσις στη κατάμεστη αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων,που εξελίχτηκε σε μια γιορτή,ύμνο για τη Ζωή, το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 18:30μμ
Μια πολύχρωμη και παλλόμενη από συγκίνηση και ενθουσιασμό αίθουσα, που τα είχε όλα.Φυση, Ζώα,Ανθρώπους, Μουσική και Εικόνα .
Φως και ήχο, υπόσχεση και ελπίδα, ότι κάτι νέο, δυνατό, ρηξικέλευθο, ήρεμο αλλά και δυναμικό γεννήθηκε.
Οι εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις της Ομοσπονδίας ήταν εστιασμένες σε κεντρικά ζητήματα, που αφορούν τη Φύση και τα Ζώα.

Την εισήγηση όσον αφορά το Περιβάλλον απασχόλησαν οι περιοχές Natura και η επαναφορά των Φορέων Διαχείρισης των περιοχών αυτών, η καταστροφή του περιβάλλοντος και των ζώων από τα αιολικά πάρκα που καταστρέφουν τα δάση και τα βουνα, οι εντατικές ιχθυοκαλλιέργειες αυτόχθονων και ξενικών ειδών με τις τεράστιες συνέπειες στη φύση, οι καταστροφικές επεμβάσεις στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων με πρόσχημα την αντιπλημμυρική προστασία και η καταστροφή του υδάτινου πανέμορφου κόσμου της Ελληνικής Τάφρου λόγω των εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Όσον αφορά την πανίδα οι θέσεις της Νέμεσις εντρύφησαν στο Αττικό Πάρκο, στα ζώα συντροφιάς, στις βλαπτικές συνέπειες της θήρας γενικότερα, αλλά και των ετήσιων απαράδεκτων ρυθμιστικών αποφάσεων για το κυνήγι, στις τελετουργικές σφαγές των ζώων, στις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αποφάσεις για την ιερακοθηρια, στην αλόγιστη πλέον χρήση των ζώων σε θεάματα, στη κατασπατάληση χρημάτων στις
συνεχώς φθίνουσες οικονομικά πλέον βιοτεχνιες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, στην έλλειψη προστασίας των ιπποειδων και την αναγκαιότητα άμεσης κατάργησης των γαϊδουριών ταξί στη Σαντορίνη και αλλού ,στη κατάργηση των πυροτεχνημάτων κρότου,στην αδήριτη ανάγκη δημιουργίας Σώματος Αστυνομίας Ζώων στην ΕΛ.ΑΣ σε όλη την επικράτεια και βεβαίως το σπουδαιότερο όλων, την υποχρεωτική παιδεία σε όλη τη κλίμακα της εκπαίδευσης για τον οφειλόμενο σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα .

Η απονομή των βραβείων σε εθελοντές κατέληξε σε μια πανέμορφη γιορτή γεμάτη φως και ελπίδα, με καταιγισμό χειροκροτημάτων στα ζώα, τους ανθρώπους και τις ομάδες που βραβεύτηκαν.

Η εκδήλωσή ήταν ένα πραγματικά μεγάλο ξεκίνημα , που γέμισε όλους με πολλές ελπίδες και φυσικά με πολλές υποχρεώσεις για την αλλαγή στη χώρα μας στα θέματα αυτά .
Η Νέμεσις προσδοκά να εξελιχτεί σε ένα πολυσυλλεκτικό περιβαλλοντικό φιλοζωικό κίνημα που θα αγκαλιάσει τη κοινωνία και θα τη μπολιάσει με αξίες και ιδανικά .

Αυτό το στοίχημα οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δηλώνουν “καταδικασμένοι” να το κερδίσουν.
“Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με τη κοινωνία και τους φορείς της” λένε .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Φωτεινή Πιπιλή βουλευτής ΝΔ, η Ολυμπία Τελιγορίδου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, ο Γιάννης Μουζάλας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ρωξάνη Μπέη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, από το ΜΕΡΑ25 το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαρία Καρακίτσου, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Λουκάκη και ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Σπύρος Κάρλος, η εντεταλμένη για τα ζώα του Δήμου Διονύσου Μαρία Αντωνοπούλου, από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ο Δημήτρης Πολιτόπουλος Συμπρόεδρος και η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Συμπρόεδρος, και εκπρόσωπος του κόμματος Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής. Πραβρέθηκε επίσης, η Εισαγγελέας Εφετών Αθήνας Εύη Κορμικιάρη.

Συντονιστές ήταν η Άννα Αδριανού και ο Κωνσταντίνος Λάγκος.

Δείτε εδώ και 20 + 2 Κρίσιμες Ερωτήσεις για την Φιλοζωϊα και το Περιβάλλον που έστειλε η ΝΕΜΕΣΙΣ στα κόμματα.

Δείτε εδώ επίσης άρθρο του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου για τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι δήμοι για τα ζώα