Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 20 – 26 Μαρτίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε εκδόθηκε εγκύκλιος με θέμα: Α ́ κύκλος κινητικότητας έτους 2023 – δεύτερο στάδιο ελέγχου και έγκρισης αρχικώς υποβληθέντων αιτημάτων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Βγήκε και Εγκύκλιος για Κινητικότητα και Προσλήψεις με τις νέες διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νόμο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα»

Συνεδρίασε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέματα συζήτησης το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την νέα «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων», τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων και ειδικότερα των σχολείων, οικονομικά θέματα και άλλα.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο καθορισμός του περιεχομένου και του εύρους κάθε επιπέδου της λειτουργικής ταξινόμησης των δημοσίων πολιτικών καθώς και της μεθοδολογίας κατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης.

Δημοσιεύθηκε και Εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ανακοινώνεται ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή(Δ.Τ.Κ), που χρησιμοποιείται από τις αναθέτουσες αρχές.

Η Γενική Δ/νση Φολορολογίας Δ/νση Ελεγκτικών διαδικασιών εξέδωσε ενημερωτικό με θέμα: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 30 παρ. 3 και 5, 31 παρ. 3 και 4 και 60 του ν. 5026/2023 (Α ́ 45/28.02.2023)» για το πώς κινείται διαδικασία ελέγχου για το Πόθεν Έσχες

Δημοσιεύθηκε ΦΕΚ με νέες διαδικτυακές υπηρεσίες στα ΚΕΠ.

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία σημειώνουν αντιφάσεις στο προσοντολόγιο – καθηκοντολόγιο.

Βγήκε και ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ για τους 65 νεκρούς στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων με την ευκαιρία της κλήσης σε απολογία σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Κι άλλα 450 εκατομμύρια βγήκαν για τους Ευρωπαϊκούς Αστικούς Δήμους. Ανακοινώθηκε ότι το EUI European Urban Initiative (EUI), θα πραγματοποιήσει πολλές προσκλήσεις για έργα αστικής καινοτομίας.

Βγήκε και Ευρωπαϊκός Οδηγός για Πράσινες Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Και αναρτήθηκαν και τα συμπεράσματα συνεδρίου της ΚΕΔΕ για την Πολιτική Προστασία.

Θυμίζουμε ότι κάθε μέρα μπορείτε να βρίσκετε καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες Δήμων στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.