Με βραβείο Βιώσιμης Κινητικότητας δηλώνει αύριο υποψηφιότητα για την Αττική ο Ιωακειμίδης

Και ενώ όλα είναι έτοιμα για την αυριανή ανακοίνωση υποψηφιότητας (όπως είχε ενημερώσει το myota.gr) του Γιώργου Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής στην 1 μ.μ. στο στο Village shopping and more στο Ρέντη.( Οδός: Θηβών και Καναπιτσερή), έλαβε και το βραβείο διάκρισης για την κατασκευή ποδηλατόδρομου 20 χλμ. στο Δήμο Αγίου Ιωάννου Ρέντη.


Όπως σημειώνει με ανάρτησή του στο facebook ο ίδιος ο Δήμαρχος:
«Το μεγάλο έργο κατασκευής ενός δικτύου ήπιας κυκλοφορίας ποδηλατόδρομων και πεζοδρομίων στο Δήμο μας, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, έργο για το οποίο μπορέσαμε με επιμονή και αποφασιστικότητα να το ξεμπλοκάρουμε από τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας, είναι πλέον έτοιμο να προχωρήσει και με την ολοκλήρωση του να αναβαθμίσει θεαματικά τη φυσιογνωμία της πόλης μας.
Έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 6.000.000 (από τα περίπου 10 εκατομμύρια που θα χρειαστούν) από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ και ξεπερνώντας τις δυσκολίες ξεκίνησαν οι διαδικασίες της δημοπράτησης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική παρέμβαση στην ιστορική εξέλιξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και ως τέτοια, βραβεύθηκε πριν λίγες μέρες στην κορυφαία εκδήλωση για το περιβάλλον, VERDE.TEC στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και της πανεπιστημιακής περιβαλλοντικής κοινότητας.
Τη βράβευση παρέλαβα από τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Ευθύμιο Λέκκα και στα λίγα λεπτά της απονομής είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τη σημασία του μεγάλου αυτού έργου στην πόλη μας.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό σχεδιασμό παρεμβάσεων και σηματοδότησης, μέσα από αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, ενός δικτύου οδών ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων μήκους 20 χλμ. με αφετηρία την οδό Πειραιώς και με διαδρομή το AllouFun Park, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, το Μετρό της Νίκαιας, την πλατεία Χαλκηδόνας, το Άλσος του Αγίου Φίλιππου και με κατάληξη το Νεκροταφείο της Νεάπολης.
Αξίζει να τονιστεί ότι το σύνολο της διαδρομής του ποδηλατόδρομου -πλάτους 3,75 μ.- θα εμπλουτίζεται από πράσινο και άλλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και φυσικά θα είναι προσβάσιμος για ΑμεΑ καθώς και για όλες τις ηλικίες.
Το μέλλον είναι εδώ.