Ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός σκύλων, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από το ΔΙΚΕΠΑΖ

Την Τρίτη 4 Απριλίου, όπου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ και το ΔΙΚΕΠΑΖ προγραμματίζουν μία εκδήλωση που ποτέ άλλοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, σε τέτοια κλίμακα.

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, οι κτηνίατροι του ΔΙΚΕΠΑΖ θα πραγματοποιούν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονική σήμανση (microchip) και εμβολιασμό προστασίας από τη λύσσα και την λεπτοσπείρωση, σε όλους τους δεσποζόμενους σκύλους που οι κηδεμόνες τους θα φέρουν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ στο Σχιστό Περάματος.

Η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αφορά σε σκύλους οποιασδήποτε περιοχής της Αττικής, ανεξάρτητα αν προέρχονται από Δήμους – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ ή μη.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης: «Με τη δράση αυτή παρέχεται η ευκαιρία σε κατόχους σκύλων του λεκανοπεδίου της Αττικής να εμβολιάσουν έναντι των ζωοναθρωπονόσων τους σκύλους τους, αλλά και να τους ταυτοποιήσουν ηλεκτρονικά και να τους καταχωρήσουν στα σχετικά μητρώα που προβλέπει ο νόμος, χωρίς καμία δαπάνη εκ μέρους τους».

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όσοι θα προσέλθουν εκείνη την ημέρα στο ΔΙΚΕΠΑΖ θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους:

  • Βιβλιάριο υγείας του σκύλου (στην περίπτωση που δεν υπάρχει, θα εκδοθεί επί τόπου με φροντίδα του ΔΙΚΕΠΑΖ).
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), ώστε να μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική σήμανση και καταχώρηση του ζώου στο επίσημο μητρώο του αρμόδιου υπουργείου.