Βιωματικό σεμινάριο φιλοζωικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία καθώς από την παιδική ηλικία ξεκινάει η προσδοκώμενη αλλαγή συμπεριφοράς και στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλοζωικής εκπαίδευσης που υλοποιεί το τμήμα αστικής Πανίδας του Δήμου Βύρωνα, η Διεύθυνση Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών οργάνωσε για τα παιδιά, την παρακολούθηση βιωματικού σεμιναρίου φιλοζωικής ευαισθητοποίησης με έμφαση στην ασφαλή επαφή και το διαδραστικό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Πέτρο Σιδερέα, εκπαιδευτή σκύλων και μέλος της 5μελούς Επιτροπής διαχείρισης ζώων συντροφιάς του Δήμου Βύρωνα με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου και πιστοποιημένου Therapy Dog Σίντρα.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και μέσα από την αυθόρμητη και ενεργή συμμετοχή τους χάρηκαν την παρουσία του καινούργιου μικρού τετράποδου φίλου τους.

Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου

Επίσης αρχίζει και πάλι, για 3η συνεχόμενη χρονιά, το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”

Διαβάστε την ανακοίνωση:

O Δήμος Βύρωνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4) υλοποιεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”, το οποίο αρχίζει την Κυριακή 2 Απριλίου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στη βελτίωση των όρων ζωής των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων, εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες σχετικά με τη σχέση τους με το σκύλο, καθώς και στη διεύρυνση της κοινότητας των εθελοντών που σχετίζονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής. Απευθυνόμαστε σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να γνωρίσει στα μυστικά του κόσμου των σκύλων.

Μαζί θα εκπαιδευτούμε στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Θα δούμε επίσης τις ιδιαιτερότητες της διαβίωσης ενός σκύλου σε καταφύγιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενεργοί εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας και τους τρόπους να τις αντιπαρέλθουν, με τον εκπαιδευτή Πέτρο Σιδερέα.

Η κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα μας εισάγει στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς. Συμμετέχει ο εκπαιδευτής σκύλων Νίκος Βαβάτσικος, με τον οποίο θα μιλήσουμε για τα αμφίπλευρα οφέλη της συνεργασίας με τους σκύλους στον τομέα του dog therapy και της έρευνας και διάσωσης.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις μας στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων μάθαμε σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.

Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59, Βύρωνας) κάθε Κυριακή 11:00 – 13:00, αρχής γενομένης από την Κυριακή 2 Απριλίου και για ένα σύνολο έξι συναντήσεων (με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο είναι μια προσφορά του Δήμου Βύρωνα στους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Μόνη προϋπόθεση είναι η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected] με τίτλο “Συμμετοχή Walk me out” αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του.