Απεργία και στην ΜΟΔ

Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ ΑΕ απεργούν και συγκεντρώνονται στο ΥπΑΝΕΠ (Νίκης10). Διεκδικούν την οριστική λύση του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ, μέσω νομοθετικής ρύθμισης με τροπολογία στο Ν/Σ του ΥΠΕΣ που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αναφέρεουν στην ανακο΄νωσή τους, ενώ η κυβέρνηση προβάλει το «ρεκόρ» απορρόφησης του ΕΣΠΑ (1ες θέσεις ΕΕ), αγνοεί όμως το ρόλο των εργαζομένων που συνέβαλλαν καθοριστικά σε αυτό το στόχο. Σε πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες COVID πέτυχαν όπως αναφέρουν να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό της απορρόφηση του ΕΣΠΑ2014-2020 να φέρουν τάχιστα την έγκριση κι ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2021-2027, να διαχειριστούν το πρόγραμμα ΤΑΑ ΕΛΛΑΔΑ 2.0.
Παρά τις μισθολογικές αποκλίσεις εκατοντάδων ευρώ κάθε εργαζόμενος/η συνέβαλε έμπρακτα την επίτευξη των εθνικών στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Όμως αναφέρουν, γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι το οικοδόμημα της εταιρείας μας οδηγείται σε κατάρρευση μετά την ατολμία κι αδυναμία της Κυβέρνησης να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα που έρχεται με το Ν. 4205/2013. Προς τούτο απευθυνθήκαμε άλλωστε και με επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την 7/4/2023 διότι στη νέα περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν μπορούν να συνεχιστούν οι μισθολογικές αποκλίσεις.
Ήρθε η ώρα ο ΥπΑΝΕΠ Α. Γεωργιάδης να υλοποιήσει την δέσμευσή του στους 1000 εργαζόμενους της ΜΟΔ ΑΕ. Να απευθυνθεί στον συναρμόδιο Αν. ΥπΟΙΚ Θ. Σκυλακάκη να άρει τις “πιθανές” επιφυλάξεις ορθής διατύπωσης της ρύθμισης που να έχει καθολική εφαρμογή σε όλους τους υπαλλήλους της ΜΟΔ ΑΕ. Ρύθμισης που θα επαναφέρει την μισθολογική ισότητα σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΜΟΔ ΑΕ. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν να εμπεδώσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης όλων των “εργαζομένων” απέναντι στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝΕΠ.