Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων για την Κοινωνία των Πολιτών

Αύριο ξεκινάει το 1ο ATHENS CIVIL SOCIETY FESTIVAL.

Είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του ΣυνΑθηνά που έχει στόχο να ενώσει, να συνδέσει, να στηρίξει, να αναδείξει και να ενδυναμώσει το ενεργό κομμάτι της πόλης: τις οργανώσεις, τους φορείς και τις ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών.

Είναι η ανάπτυξη εταιρικής σχέσης Δήμου και οργανωμένης κοινωνίας συλλόγων, στο πλαίσιο της εσωτερικής επικουρικότητας.

Πίσω από την έμπνευση για την υλοποίηση του φεστιβάλ κρύβεται ένα παιχνίδι: το κινεζικό παζλ Tangram, που αποτελείται από επτά επίπεδα σχήματα, τα οποία ενώνονται, «συνεργάζονται», συνδυάζονται για να σχηματίσουν όλα μαζί άπειρα σύμβολα, εικόνες, σχέδια, χωρίς το ένα κομμάτι να επικαλύπτει το άλλο.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Φεστιβάλ. Οι οργανώσεις, οι ομάδες, οι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών θα δώσουν τη δική τους παρουσία, θα παρουσιάσουν τις δράσεις, το έργο και το όραμα τους, θα συνδεθούν μεταξύ τους και έτσι θα δημιουργήσουν μαζί μια αρμονική εικόνα, άλλη κάθε φορά- ανάλογα με το ποια “κομμάτια” της ΚτΠ συνεργάζονται.

Μια εικόνα, ωστόσο, το ίδιο σημαντική και ξεχωριστή με κοινό στόχο: μία Αθήνα που θα ανήκει σε όλους και μία ζωή μέσα στην πόλη όπου ο καθένας θα τη ζει με αποδοχή, ισότητα, ισοτιμία, στήριξη και αλληλεγγύη.

Στις 21, 22 και 23 Απριλίου, το 1ο ATHENS CIVIL SOCIETY FESTIVAL, μία πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας συνδέει τα κομμάτια της πόλης.

21-23 Απριλίου, 10.00-22.00, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144