ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ … ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ” ΣΤΟ “ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Β3” – “ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ” …Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ … ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΤΑ

Ο Εθελοντισμός δεν έχει Σύνορα … Έχει μόνο Αγάπη!!!
Μην μένεις ΑΠΑΘΗΣ ΘΕΑΤΗΣ στη ζωή. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι το ΔΙΚΟ σου ΒΗΜΑ στη ΖΩΗ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΤΑ.
Για να ασχοληθεί κάποιος με τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ δεν χρειάζεται να είναι φτωχός ή πλούσιος, αρκεί μόνο να είναι … ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Η εθελοντική δράση εκφράζει ενεργά την αγωνία και την αλληλεγγύη του κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη ξεχωριστά, αλλά και όλης της κοινωνίας σε όλα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας: στη δημόσια υγεία, στη κακοποίηση, στα παιδιά, στις Φυσικές καταστροφές, στην απειλή καταστροφής του περιβάλλοντος, στην τρομοκρατία, στις πολεμικές συγκρούσεις, στις ανθρώπινες τραγωδίες, στην φτώχεια, στην απεξάρτηση ουσιών και πολλά άλλα. Για να μπορεί όμως ο κάθε πολίτης να δραστηριοποιηθεί ως κοινωνικός εθελοντής και κατόπιν να δει τη προσπάθειά του να ευδοκιμεί, χρειάζονται καινοτόμες ιδέες και δράσεις δημιουργίας νέων μηχανισμών ανάπτυξης – συνύπαρξης – αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας σε ποιοτικά χαρακτηριστικά επανένταξης του στα κοινά μιας συνειδητοποιημένης κοινωνίας:
α) Προετοιμασία και εκπαίδευση σε μια συμμετοχική κοινωνία πολιτών
β) Ηθική αναγνώριση της προσφοράς του κάθε εθελοντή
γ) Ο κοινωνικός εθελοντισμός στα κοινά έξω από κάθε κομματική έκφραση
δ) Προτάσεις και άξονες στα άμεσα προβλήματα της κοινωνίας
Ε) Απορρόφηση εθελοντών στη μάχη κατά της ανεργίας
Ζ) Ομαδικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη νέων ικανοτήτων των πολιτών.
Η Συμμετοχή για Εθελοντική Προσφορά είναι Συμμετοχή ζωής. Οι αποτυχημένες πολιτικές υποβάθμισης της κοινωνίας, καθιστούν την συμμετοχή μας πιο απαραίτητη παρά ποτέ, κατάφεραν να αλλοιώσουν τις αξίες και τον πολιτισμό μας, για να μην αφήνουν την συνείδηση κανενός μας ήσυχη.
Πρέπει να γίνει συνείδηση στον καθένα από εμάς, ότι για να ζήσει και να ευημερήσει ο άνθρωπος χρειάζεται τον άνθρωπο, την αμοιβαία σχέση αγάπης, την σχέση κοινωνικής αλληλεγγύης ανάμεσα στην ομάδα και την μονάδα, τότε και μόνο τότε θα υπάρξει αρμονική συνύπαρξη και πρόοδος της κοινωνίας.
Και επειδή το συνολικό προκύπτει από το μερικό, το σύνθημα που πρέπει να απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, δεν είναι άλλο από:
Μην μένεις ΑΠΑΘΗΣ ΘΕΑΤΗΣ στη ζωή. Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι το ΔΙΚΟ σου ΒΗΜΑ στη ΖΩΗ! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΤΑ
Για την διάδοση και την ενεργοποίηση όλων αυτών των ιδεών στο κάνε πράξη τον κοινωνικό εθελοντισμό, πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό από αυτό που διαθέτουν οι Σύλλογοι, οι Φορείς ενός Δήμου, το Διδακτικό προσωπικό των σχολείων, οι Εκκλησίες, οι Κοινωνικές υπηρεσίες, οι ΜΚΟ που παράγουν ανθρωπιστικό έργο, οι επίσημες οργανώσεις Φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μπορούν, πρέπει και αξίζει να δραστηριοποιηθούν ενεργά, όλοι μαζί, σε ένα καινούργιο μοντέλο κοινωνικής συνύπαρξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αν καταφέρουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κοινωνικού εθελοντισμού έστω και 1.000 άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τα κοινά προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών τους, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο μικρό “ΒΗΜΑ” στην επιτυχία του στόχου και το μεγάλο στην ΑΦΥΠΝΗΣΗ και στην ενεργοποίηση των υπολοίπων.
ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Β3
Δημοσιογράφος – Εκδότρια – Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικού Τύπου- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Κινητό: 6977447117
Email: [email protected]
FB: https://www.facebook.com/dora.skordalaki