Καταγγελίες για νοθεία στην κλήρωση των εκλογικών συνεργείων στην Αττική

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την διοίκηση Πατούλη ότι σπάει την κλήρωση που έγινε για την συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων και βάζει από την πίσω πόρτα και δικούς της ανθρώπους εκτός κλήρωσης.

Να σημειώσουμε ότι η αμοιβή για τους εργαζόμενους συννήθως βγαίνει γύρω στα 2.000 ευρώ. Αναμένεται και για φέτος η ΚΥΑ που δεν έχει βγει ακόμη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνεχίζεται η κοροϊδία της Περιφερειακής Αρχής να εντάσσει δεκάδες συναδέλφους, στα εκλογικά συνεργεία – στις λίστες των συμμετεχόντων λόγω αρμοδιότητας (ex-officio), ενώ δεν έχουν καμιά σχέση και έχουν κληρωθεί με αριθμούς που δεν την δικαιολογεί.
Έτσι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τους συναδέλφους που δεν δέχονται να γίνεται «ρουσφέτι», «ψηφοθηρία», «αλισβερίσι» η συμμετοχή τους στα εκλογικά συνεργεία, έχουν κληθεί και έχουν ενταχθεί εκτός από όσους αναφέραμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις και δεκάδες άλλοι με νούμερα στον κατάλογο της κλήρωσης μεγαλύτερα από εκεί που έχουν σταματήσει οι ειδοποιήσεις. Τέτοια είναι 413, 419, 555, 680, 682,700, 900, ακόμα και πάνω από 1500 κ.α.
Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά γιατί χρόνια τώρα οι υπουργοί εσωτερικών όλων των κυβερνήσεων δεν έχουν δεχτεί να μπαίνουν στα εκλογικά συνεργεία όλοι οι υπάλληλοι, να μοιράζονται την δουλειά και να αμείβονται εξίσου όλοι, με μόνη διαφοροποίηση όσων έχουν πράγματι την αρμοδιότητα και την ευθύνη από τον Οργανισμό.
Καλούμε για άλλη μια φορά την Περιφερειακή Αρχή να σταματήσει να «μπουκώνει» τα εκλογικά συνεργεία με αυθαίρετο τρόπο. Να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την αξιοπρέπεια όλων όσων αντιμετωπίζουν και το ζήτημα αυτό με αξιοπρέπεια, απαιτώντας διαφάνεια και ίση μεταχείριση, να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την φτώχεια που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα μας έχουν δημιουργήσει.
Καλούμε επίσης για άλλη μια φορά τους «αυθαίρετα» συμμετέχοντες να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να θέτουν τους εαυτούς τους απέναντι στους συναδέλφους.