Έξυπνοι ηλιακοί κάδοι τηλεματικής στο Δήμο Σερρών.

Στα πλαίσια της ένταξης του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» τοποθετήθηκαν νέοι πιλοτικοί κάδοι πάρκου, που είναι εξοπλισμένοι με τηλεματική, από την εταιρεία ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.  Τους κάδους αυτούς παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης.

Δείτε το σχετικό video :  https://www.youtube.com/watch?v=5kR6C0NsP5w

Πρόκειται για κάδους σύγχρονης τεχνολογίας, που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια για την λειτουργία τους.  Η χωρητικότητα τους ανέρχεται σε 240 λίτρα και με την χρήση συστήματος συμπίεσης σχεδόν εξαπλασιάζεται

Η χρήση τους είναι απλή καθώς υπάρχει πεντάλ που ανοίγει τον κάδο, για να μπορούν με ευκολία να τους χρησιμοποιούν  οι πολίτες

Διαθέτουν τηλεματικό σύστημα παρακολούθησης της πληρότητάς τους και αποστέλλουν ενημερωτικό μήνυμα στο κέντρο ελέγχου όταν γεμίσουν.

Το σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων λειτουργεί αυτόματα και αυτόνομα, καθώς ο κάδος διαθέτει ηλιακό συλλέκτη και δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

Οι «έξυπνοι» ηλιακοί κάδοι πάρκου με συμπίεση θα λειτουργήσουν πιλοτικά για διάστημα δύο μηνών. Στην συνέχεια, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, θα εγκατασταθούν σε όλο το Δήμο Σερρών.

Ο Δήμος Σερρών είναι από τους πρώτους δήμους στους οποίους γίνεται η πιλοτική εγκατάσταση «έξυπνων» κάδων και ο Δήμαρχος κ. Χρυσάφης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι από τους πρώτους που θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση των σύγχρονων ηλιακών κάδων σε όλη την έκταση του Δήμου Σερρών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καρακολίδης υπογράμμισε ότι εξοικονομείται χώρος και ενέργεια, σημειώνοντας ότι κάθε ηλιακός κάδος αντιστοιχεί με 10 συμβατικά καλαθάκια απορριμμάτων. Η πιλοτική χρήση του συστήματος εφαρμόζεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρακολίδης.

Λίγα λόγια για την εταιρεία: ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.

H εταιρεία ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.  έχει υπάρξει συνώνυμη της επιτυχίας και της σταθερής εξέλιξης. Με εμπειρία άνω των είκοσι  ετών, έχει χαράξει μία σημαντική πορεία, επιδεικνύοντας απαράμιλλη συνέπεια και επαγγελματισμό. Η εταιρεία ξεκίνησε από το χώρο των μηχανών ανύψωσης και διακίνησης φορτίων, όπως: 

Περονοφόρα, Reach Stackers, Γερανούς, Γερανογέφυρες και λοιπούς συναφείς εξοπλισμούς για Λιμένες, Βιομηχανία, Αποθήκες/Logistics, κλπ. 

Από το 2017 εισήλθε δυναμικά στο χώρο των εξοπλισμών για το Περιβάλλον και την Καθαριότητα, όπως:Ηλεκτρικά οχήματα (σάρωθρα, απορριμματοφόρα, λεωφορεία, πολυμηχανήματα, μικρά φορτηγά και επιβατηγά κλπ.) και ηλεκτρικές σκούπες πεζού χειριστή.

Σάρωθρα και Πλυστικά Δρόμων/Πεζοδρόμων/Πάρκων, Απορριμματοφόρα, Καλαθοφόρα, Μηχανήματα Έργου (ειδικούς εκσκαφείς), Πολυμηχανήματα, Ακτοκαθαριστές, Ειδικά Οχήματα, Κάδους Απορριμμάτων, Φορτωτές, Τεμαχιστές κλπ. εξοπλισμό επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων.

ΦΟΡΤΩΤΕΣ – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

 Οι σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τα εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, οι πιστοποιημένες διαδικασίες λειτουργίας είναι μόνο μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσθέτουν αξία στην ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.  διαφοροποιώντας κατά πολύ τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Μα πάνω απ’ όλα, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και οι έμπειρες ομάδες των συνεργατών σε συνδυασμό με τη δέσμευση και τις αξίες της εταιρείας, που συνοψίζονται ακολούθως: Ακεραιότητα, αποδοτικότητα, καινοτομία, ομαδικό πνεύμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών της

Πολλοί Δήμοι της χώρας μας εμπιστεύονται την ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε. όχι μόνο λόγω των προϊόντων που αντιπροσωπεύει αλλά και λόγω της εξειδικευμένης εξυπηρέτησης καθ’ όλη την πορεία ζωής του εξοπλισμού. Κάθε Δήμος έχει τις ιδιαιτερότητες του και οι απαιτήσεις των έργων, από μικρά έως μεγάλα, βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Η εταιρεία δίνει  ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Διαθέτει αποθήκη-συνεργείο στην Ελευσίνα, εκθεσιακό χώρο στο Θριάσιο, κινητά συνεργεία και έμπειρους τεχνικούς και δίκτυο για την παροχή Τεχνικής Υποστήριξης σε όλους τους ανωτέρω εξοπλισμούς.

Σκοπός της είναι να παρέχει, ανά πάσα στιγμή και απρόσκοπτα, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες που να ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο και την εξέλιξή τους.