Βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις: Παγκόσμια επισκόπηση 2022

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών κυκλοφόρησε πρόσφατα τη «Βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις: Παγκόσμια επισκόπηση 2022». Η έκθεση στοχεύει στην παρακολούθηση της παγκόσμιας προόδου στις βιώσιμες προμήθειες (SP) τα τελευταία χρόνια και παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της ΠΣ σε εθνικές κυβερνήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις και διακυβερνητικούς οργανισμούς.

Αυτή η δημοσίευση βασίζεται σε δύο προηγούμενες SPP Global Reviews και διερευνά την πρόοδο στο SP τα τελευταία πέντε χρόνια, επισημαίνοντας σημαντικές εξελίξεις και αναδυόμενες τάσεις. Τα ευρήματα βασίζονται σε μια οριζόντια ανάλυση δεδομένων που συλλέχθηκαν από 314 οργανισμούς σε 92 χώρες, 45 εθνικές κυβερνήσεις, ανασκοπήσεις υπάρχουσας βιβλιογραφίας και συνεντεύξεις από ειδικούς.

Η ανασκόπηση καταγράφει τις προσπάθειες ανάπτυξης, εφαρμογής και παρακολούθησης πολιτικών και νομικών πλαισίων ΠΣ. Προστίθεται στην υπάρχουσα βιβλιογραφία παρέχοντας μια συνολική επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της SPP στις εθνικές κυβερνήσεις, αξιολογώντας την πρόοδο προς τον στόχο 12.7 της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Προώθηση βιώσιμων πρακτικών δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τις εθνικές πολιτικές και προτεραιότητες), προσδιορίζει τους τρόπους με τον οποίο οι φορείς του ιδιωτικού τομέα και οι διακυβερνητικές οργανώσεις εμπλέκονται σε SP, επεκτείνοντας τις γνώσεις σχετικά με οδηγούς, εμπόδια, ανάγκες και προσδοκίες σε όλο τον κόσμο, αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει τις ΠΣ σε όλους τους τύπους οργανισμών και απεικονίζει πώς οι διεθνείς οργανισμοί και τα δίκτυα υποστηρίζουν την ανάπτυξη ΠΣ.

Δείτε την έκθεση εδώ.