Εφτασαν τα ψηφοδέλτια στο κέντρο διανομής εκλογικού υλικού της Αττικής

Την πορεία της διαδικασίας προετοιμασίας και διανομής του εκλογικού υλικού στα εκλογικά κέντρα και στους 66 Δήμους της Αττικής ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, επόπτευσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στον κεντρικό χώρο διανομής της Περιφέρειας, στο Γουδί.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Γ. Προκοπιάδου και η Επικεφαλής του εκλογικού συνεργείου, Α. Καλαμπόκη-Ανδριώτη, η οποία και τον ενημέρωσε για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία. Μαζί τους ήταν και ο Εμ. Κάβαλος, Διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Σημειώνεται πως συνολικά θα διανεμηθούν 23.000 σάκοι εκλογικού υλικού και στα 5.700 εκλογικά κέντρα των 66 Δήμων της Αττικής. Το υλικό παραδίδεται στους Δήμους και εν συνεχεία στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Οι σάκοι αυτοί περιέχουν ψηφοδέλτια, φακέλους, βιβλία για την εφορευτική επιτροπή, τα οποία έχουν σφραγιστεί, γραφική ύλη, εκλογικούς καταλόγους, εγκυκλίους, σχετική εκλογική νομοθεσία, και άλλα.

Παράλληλα, οι Δήμοι διέθεταν ήδη από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάλπες και παραβάν, ενώ στις περιπτώσεις που προκύψει η αναγκαιότητα κάλυψης επιπλέον αναγκών, η Περιφέρεια διαθέτει επάρκεια προς εφοδιασμό.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και να συγχαρεί το προσωπικό της Περιφέρειας για τη συμβολή τους στη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας και να τους ευχηθεί καλή δύναμη.

Συμβολή της Περιφέρειας και στην έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής, ως ο μεγαλύτερος αυτοδιοικητικός οργανισμός της Χώρας μας, κατέχει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί κομβικής σημασίας φορέα τόσο για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων του Νομού με το απαραίτητο εκλογικό υλικό, όσο και για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρικής αρμοδιότητάς μας.
Τα εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί στο Νομό Αττικής, εφοδιάζονται με επαρκές υλικό για την υποστήριξη της όλης διαδικασίας και την διεξαγωγή των εκλογών.
Να σημειωθεί πως προπαρασκευαστικές ενέργειες δεν είναι μόνο αυτές που σχετίζονται με τη διανομή εκλογικού υλικού, αλλά περιλαμβάνουν την έκδοση σειράς διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, αλλά και διαβιβάσεις υπηρεσιακής εκλογικής αλληλογραφίας σε αρμόδιους φορείς, όπως τα Πρωτοδικεία και Εφετεία του Νομού.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδώσουν στο Υπουργείο τα εκλογικά αποτελέσματα, μέσω ειδικής εφαρμογής, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT).
Παράλληλα και επικουρικά, τα εκλογικά αποτελέσματα θα αποστέλλονται με την χρήση ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0, μέσω των Δήμων στις Περιφέρειες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη οργανώσει και συγκροτήσει συνεργείο αρμόδιων επί του θέματος υπαλλήλων, ώστε να διασφαλίσει την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων για τον Νομό Αττικής θα πραγματοποιηθεί από τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης επισήμανε μεταξύ άλλων:
Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλο το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας που εργάζεται όχι μόνο εδώ στο κέντρο διανομής αλλά και σε άλλα κτίρια του Φορέα μας, γιατί καταβάλλουν με επιμέλεια και επαγγελματισμό κάθε δυνατή προσπάθεια και βρίσκονται επί ποδός, ώστε να διασφαλίσουν την επιτυχία και την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.

Σήμερα βρισκόμαστε στον κεντρικό χώρο διανομής εδώ στο Γουδί, απ΄όπου τα 5700 εκλογικά τμήματα της Αττικής μας εφοδιάζονται με το κατάλληλο υλικό, το οποίο, ως επί το πλείστον, θα αποτελείται από τέσσερις σάκους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κάθε εκλογικό τμήμα, προκειμένου να έχει ό,τι χρειάζεται ο κάθε εκλογικός αντιπρόσωπος.
Η διαδικασία μέχρι στιγμής εξελίσσεται απολύτως ομαλά και είμαι βέβαιος ότι θα είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως είναι γνωστό η διανομή γίνεται, μέσω των Δήμων, αλλά επιπλέον στη Helexpo, έχουμε ήδη ετοιμάσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε εκείνη τη βραδιά επικουρικά να λαμβάνουμε μέσω του ειδικού συστήματος μετάδοσης, από τους εκλογικούς αντιπροσώπους τα αποτελέσματα και μετά να τα μεταδίδουμε προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των εθνικών εκλογών είναι μία συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας, των Δήμων και των εκλογικών αντιπροσώπων και άλλων φορέων.
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους».